Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tagliatelle s parmezánom

1. 9. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Tagliatelle 450 - 500 g
  • Parmigiano Reggiano 80 - 120 g
  • Čerstvý pertžlen 2 - 3 čajové lyžičky
  • Smotana na varenie 350 - 400 ml
  • Mleté čierne korenie podľa potreby
  • Cherry paradajky 12 - 14 ks
  • Extra panenský olivový olej 4 - 6 polievkové lyžice
  • Morská soľ podľa potreby

Postup

Vo veľkom hrnci privedieme do bodu varu vodu spolu s olivovým olejom. Ak nám voda vrie osolíme ju a pridáme Tagliatelle. Varíme 5-7 minút, alebo pokiaľ cestoviny nie sú al dente. Kým sa nám varia cestoviny do hlbokej panvice si pridáme olivový olej a smotanu. Ak nám zmes začne bublať znížime oheň a varíme pri slabšom vrení približne 10-15 minút kým omáčka nezhustne. 


 

Omáčku odstavíme od ohňa. Pridáme Parmigiano Regiano a miešame, kým sa masa celkom nespojí. Pridáme posekaný petržlen, soľ, korenie a nakrájané cherry paradajky. Tagliatele precedíme a pridáme k omáčke Alfredo. Dôkladne premiešame, ak by sa Vám omáčka zdala príliž hustá môžte ju premiešať s trochou vody v ktorej sa varili cestoviny. 

Servírujeme do hlbokého taniera, ozdobíme dodatočne parmezánom, prípadne nasekaným petržlenom. K týmto chutným cestovinám odporúčame podávať ľahké biele víno odrody Vermentino, Pinot Grigio alebo Trebbiano.