Maccheroni s pečeným baklažánom a cuketou

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

9 ingrediencií

Ingrediencie

Zmes all' italiana
20 g
Cuketka
200 g
Baklažán
200 g
Parmezán
100 g
Olivový olej
Podľa potreby
Bazalka
Podľa potreby
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Cesnak strúčik
2 ks

Príprava a postup

1

Pre prípravu receptu potrebujeme klasický hrniec na cestoviny, panvicu na prípravu základnej zmesi, ponorný mixér a smozrejme potrebné suroviny. Dáme si variť osolenú vodu na cestoviny, očistíme si cesnak a predhrejeme si rúru na 200 stupňov.

2

Najprv si pripravíme zmes pretlačeného cesnaku a olivového oleja, dáme variť cestoviny a následne si nakrájame baklažán na plátky a osolíme tak aby sa nám orosil. Opláchneme ho, usušíme a nakrájame na hrubšie rezance. Taktiež si na rezance nakrájame aj cukinu a všetko uložíme na plech. Potrieme pripravenou zmesou a dáme piecť do rúry. 

3

Medzitým si na panvici rozpálime trocha olivového oleja so strúčikom cesnaku a v ňom zarestujeme zeleninovú zmes all' italiana, ktorú v zápätí podlejeme vodou s cestovín a spolu povaríme. Keď sa nám hmota pekne prevarila ponorným mixérom ju zmixujeme a poprípade ešte podlejeme vodou aby nebola hustá. Uvarené a scedené cestoviny si pridáme do pripraveného zeleninového základu. Z rúry si vyberieme upečené rezance baklažánu a cukety a navrstvíme ich na cestoviny.

4

Servírujeme na klasický tanier na cestoviny tak že kompletnú zmes cestovín, omáčky a upečenej zeleniny premiešame a vložíme na tanier. Ozdobíme strúhaným parmezánom a bazalkou. K tomuto receptu odporúčame podávať Prosecco Brut, ktoré bude príjemne sprevádzavť ľahké zeleninové chute v pokrme. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!