Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Hľuzovkové rizoto

2. 11. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 14

Ingrediencie

  • Ryža carnarolli 400 g
  • Hríby 30 g
  • Sušená zmes s tartufom 30 g
  • Zeleninový bujón 1,5 l
  • Parmezán 100g
  • Biele víno 0,15 l
  • Olivový olej s hľúzovkou 0,1 l
  • Maslo 100 g
  • Tartufo lupienky 2 g
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Cibuľa šalotka 1 ks
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Čierne celé korenie Podľa potreby
  • Tymián Podľa potreby

Postup

Pre prípravu tohto receptu budeme potrebovať hrniec na uvarenie zeleninového bujónu a dve panvice. Jednu na zarestovanie hríbov s  hľúzovkovou zmesou a druhú na finalizovanie rizota. Samozrejme si pripravíme všetky potrebné produkty na recept, očistíme si cesnak, šalotku, uvaríme bujón a môžeme začať.

Do menšej panvice si nalejeme hľúzovkový olivový olej a zľahka na ňom zarestujeme šalotku do ktorej pridáme potrebné množstvo kvalitnej ryže typu carnaroli a spolu porestujeme. Do tejto zmesi pridáme biele víno, vyredukujeme a prilejeme časť vývaru zo zeleninového bujónu. 

Osolíme, okoreníme podľa potreby a pridáme hríbovo - hľúzovkový základ. Zakryté pokrievkou na menšom plameni povaríme. Zmes rizota stále premiešavame a podľa potreby podlievame vývarom. Pred dokončením ešte dochutíme podľa potreby, pridáme nastrúhaný parmezán, tymián a spolu povaríme aby sa nám ryža dovarila a zmes sa pekne spojila. Odstavíme a zjemníme väčšou kockou masla.

Takto pripravené rizoto podávame v taniery na cestoviny. Ozdobíme čertvými lístkami koriandra, vločkami hľúzovky a hoblinkami parmezánu. Odporúčame podávať s Proseccom Brut Nature, ktorého výrazné bublinky pekne rozprúdia Vaše chute.