Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza koláč s ricottou

28. 10. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 14

Ingrediencie

  • Chladené pizza cesto 400 g
  • Žlté cherry paradajky 200 g
  • Pasírované paradajky 400 g
  • Špenátové listy 120 g
  • Ricota 200 g
  • Sušené paradajky 50 g
  • Parmezán 100g
  • Čerstvé cherry paradajky 100 g
  • Olivový olej 0,1 l
  • Cesnak strúčik 3 ks
  • Oregano Podľa potreby
  • Bazalka Podľa potreby
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Čierne korenie Podľa potreby

Postup

Na tento recept si pripravíme pekáč, kde sa bude koláč piecť. Panvicu na špenát a nádobu na paradajkový základ. Môžeme si predhriať rúru na 200 stupňov a pripraviť si potrebné ingrediencie na prípravu receptu.

Na pripravený pekáč si rozvalíme pripravené pizza cesto. Do nádoby si vlejeme pasírované paradajky, roztlačený cesnak, oregano, bazalku, soľ, korenie a dostatočne to vymiešame. Na panvici si prehrejeme olivový olej s cesnakom a vložíme doň listy špenátu, ktoré udusíme aby nám zmäkli. 

 

Na pizza cesto si rozotrieme pripravený paradajkový základ, nastúhame jednu časť parmezánu a dáme piecť asi na 20 minút do predhriatej rúry. Ak je pizza koláč dostatočne upečený, uložíme naň aj ďalšie ingrediencie a to čerstvé cherry paradajky s parmezánom, sterilizované žlté paradajky sušené paradajky, dusený špenát a dáme ešte zapiecť približne na 5 minút.

Takto pripravený pizza koláč narežeme na porcie a servírujeme na plytký tanier. Ozdobíme ho čerstvou bazalkou, ricotou a pokvapkáme bazalkovým olivovým olejom.