Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Proteínové tagliatelle s mandľovým pestom a rukolou

28. 10. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 40 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Protopasta Tagliatelle 200 g
  • Mandľové pesto 100 g
  • Sterilizované žlté paradajky 150 g
  • Rolovaná pancetta 50 g
  • Rukola 150 g
  • Parmezán 200 g
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Olivový olej Podľa potreby

Postup

Pre tento recept nachystáme nádobu na prípravu mandľovej zmesi, hrniec s vodou na varenie cestovín, panvicu na prípravu špenátu, panvicu na pancettu a ponorný mixér. Nachystáme si aj suroviny. Rukolu si opláchneme vodou a odstredíme. Pancettu si narežeme na jemné julienne prúžky a očistíme si cesnak.

Ako prvú si pripravíme zmes na cestoviny. Do nádoby si vložíme rukolu, olivový olej, čierne korenie, hrubozrnnú soľ, strúhaný parmezán a mandľové pesto a ponorným mixérom si zmixujeme všetky suroviny. Podľa potreby pridávame olivový olej, aby hmota bola jemná a krémová. Do hrnca si dáme variť vodu na cestoviny, ktorú si osolíme, dochutíme trochou olivového oleja a keď nám voda zovrie tak do nej vložíme cestoviny. Na malej panvici si na sucho opražíme pancettu tak aby bola chrumkavá. Medzi tým si na väčšej panvici ohrejeme olivový olej a urestujeme na ňom strúčiky cesnaku do ktorých  pridáme špenátové listy a podusíme tak aby zmäkli, dochutíme čiernym korením a soľou. Do panvice s poduseným špenátom si pridáme scedené cestoviny a spolu ešte prehrejeme a môžeme servírovať.

Servírujeme na plytkom tanieri na ktorý si uložíme cestoviny so špenátom a prelejeme ich mandľovo – rukolovou hmotou. Ozdobíme žltými cherry paradajkami, bylinkami a hoblinami parmezánu. K tomuto jedlu sa hodí ľahké biele víno typu Pinot Grigio.