Proteínové tagliatelle s mandľovým pestom a rukolou

Príprava / Varenie

40 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Protopasta Tagliatelle
200 g
Mandľové pesto
100 g
Sterilizované žlté paradajky
150 g
Rolovaná pancetta
50 g
Rukola
150 g
Parmezán
200 g
Cesnak strúčik
2 ks
Hrubozrná soľ
Podľa potreby
Celé čierne korenie
Podľa potreby
Olivový olej
Podľa potreby

Príprava a postup

1

Pre tento recept nachystáme nádobu na prípravu mandľovej zmesi, hrniec s vodou na varenie cestovín, panvicu na prípravu špenátu, panvicu na pancettu a ponorný mixér. Nachystáme si aj suroviny. Rukolu si opláchneme vodou a odstredíme. Pancettu si narežeme na jemné julienne prúžky a očistíme si cesnak.

2

Ako prvú si pripravíme zmes na cestoviny. Do nádoby si vložíme rukolu, olivový olej, čierne korenie, hrubozrnnú soľ, strúhaný parmezán a mandľové pesto a ponorným mixérom si zmixujeme všetky suroviny. Podľa potreby pridávame olivový olej, aby hmota bola jemná a krémová. Do hrnca si dáme variť vodu na cestoviny, ktorú si osolíme, dochutíme trochou olivového oleja a keď nám voda zovrie tak do nej vložíme cestoviny. Na malej panvici si na sucho opražíme pancettu tak aby bola chrumkavá. Medzi tým si na väčšej panvici ohrejeme olivový olej a urestujeme na ňom strúčiky cesnaku do ktorých  pridáme špenátové listy a podusíme tak aby zmäkli, dochutíme čiernym korením a soľou. Do panvice s poduseným špenátom si pridáme scedené cestoviny a spolu ešte prehrejeme a môžeme servírovať.

3

Servírujeme na plytkom tanieri na ktorý si uložíme cestoviny so špenátom a prelejeme ich mandľovo – rukolovou hmotou. Ozdobíme žltými cherry paradajkami, bylinkami a hoblinami parmezánu. K tomuto jedlu sa hodí ľahké biele víno typu Pinot Grigio.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!