Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Peperoncino con carne s divokou červenou ryžou

28. 10. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 6 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 13

Ingrediencie

  • Mleté hovädzie mäso 600 g
  • Sterilizovaná tmavá fazuľa 400 g
  • Sterilizovaná kukurica 200 g
  • Pasírované paradajky 600 g
  • Ryža červená 400 g
  • Hovádzí bujón 1 liter
  • Peperoncino 20 g
  • Šalotka 2 ks
  • Cesnak strúčik 3 ks
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Čierne celé korenie Podľa potreby
  • Espresso 1 dl

Postup

Na hlavnú časť tohto receptu si pripravíme väčšiu panvicu v ktorej budeme variť.  V menšom hrnci si pripravíme vývar zo silného hovädzieho bujónu. Do ďalšieho hrnca si namočíme špeciálnu ryžu približne na jednu hodinu.

 

 

V panvici si na olivovom oleji pripravíme základ z dvoch stredných nadrobno nakrájaných šalotiek a troch strúčikov cesnaku ktoré restujeme  do zlatista. Cesnak až v závere aby nám nezhorkol. Do základu si pridáme mleté miešané hovädzie mäso a restujeme aby sme docielili dobrú konzistenciu. Výraznejšie okoreníme a osolíme hrubozrnnou soľou. Postupne pridávame potrebné suroviny ako chilli, kakaový prášok, škorica, vychladené espresso ktoré neustále premiešavame aby sa nám základná zmes dobre vyrestovala. 

Prilejeme hovädzí vývar, ktorý sme si uvarili vopred zo silného hovädzieho bujónu. A teraz už pridávame suroviny: sterilizovanú tmavú fazuľu, kukuricu, drvené paradajky a trocha pretlaku, ktoré nám dotvárajú tento typ jedla . Túto zmes varíme 15-20 minút, kde počas varenia podlievame bujón pre dosiahnutie správnej konzistencie a dochutíme ešte soľou ak je to potrebné. V závere už len pridáme kúsok masla na vyladenie.

Ako prílohu budeme podávať ryžu. Pre tento recept sme použili atraktívnu divokú červenú ryžu, ktorú sme si pred varením namočili na 1 hodinu do vody. Ryžu si urestujeme na olivovom oleji a zalejeme vodou, posolíme a varíme spokojne aj hodinu.

Takto pripravené jedlo servírujeme na plytký tanier a ozdobíme koriandrom. K tomuto jedlu doporučujeme podávať výraznejšie červené víno.