Lasagne s tuniakom a olivami
Príprava / Varenie
60 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
Stredná obtiažnosťPočet ingrediencií
11 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Pripravíme si všetky potrebné ingerediencie na recept a začneme s varením. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. V hrnci na cestoviny si dáme uvariť osolenú vodu s pridaním olivového oleja, kde si následne predvaríme asi 9 plátkov lasagni. Ako ďalšie si pripravíme zmes z ricotty a mlieka, ktorú ochutíme soľou a korením. Priravíme si zároveň aj hmotu na prípravu lasagni a to nasledovne. Na panvici si prehrejeme sterilizovaný drvený tuniak do ktorého pridáme paradajkové pyré a premiešame aby sa ingrediencie spojili. Následne si do zmesi pridáme nasekané odkôstkované čierne olivy a čerstvé listy špenátu. Ochutíme soľou, korením a oreganom, spolu povaríme aby špenátové listy zmäkli.
Lasagne si vyberieme z hrnca a pripravíme si zapekaciu misu do ktorej nalejeme 1/3 tuniakovo - paradajkovej hmoty. Na túto uložíme plátky lasagní tak aby sa prekrývali. Na tieto znova vylejeme tuniakovo - paradajkovú hmotu tak aby prekryla dostatočne cestoviny. Znova uložime ďalšie plátky lasagní a zalejeme zvyšnou časťou hmoty. Na takto pripravné suroviny si navrstvíme hmotou ricotty s mliekom a na záver ešte nastrúhame parmezán. Lasagne vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 30 minút.
Lasagne pred podávaním pokvapkáme bazalkovým olivovým olejom a môžme ozdobiť listami špenátu, alebo bazalky. Doporučujeme podávať spolu s výraznejším bielym vínom typu Chardonnay.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
