Lasagne s tuniakom a olivami

Príprava / Varenie

60 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

11 ingrediencií

Ingrediencie

Lasagne
250 g
Paradajkové pyré
690 g
Tuniak
200 g
Čierne olivy
100 g
Čerstvý špenát
50 g
Ricotta
250 g
Mlieko
100 ml
Parmigiano Reggiano
100 g
Bazalkový olivový olej
Podľa potreby
Soľ
Podľa potreby
Čierne korenie
Podľa potreby
Lasagne s tuniakom a olivami

Príprava a postup

1

Pripravíme si všetky potrebné ingerediencie na recept a začneme s varením. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. V hrnci na cestoviny si dáme uvariť osolenú vodu s pridaním olivového oleja, kde si následne predvaríme asi 9 plátkov lasagni. Ako ďalšie si pripravíme zmes z ricotty a mlieka, ktorú ochutíme soľou a korením. Priravíme si zároveň aj hmotu na prípravu lasagni a to nasledovne. Na panvici si prehrejeme sterilizovaný drvený tuniak do ktorého pridáme paradajkové pyré a premiešame aby sa ingrediencie spojili. Následne si do zmesi pridáme nasekané odkôstkované čierne olivy a čerstvé listy špenátu. Ochutíme soľou, korením a oreganom, spolu povaríme aby špenátové listy zmäkli. 

 

2

Lasagne si vyberieme z hrnca a pripravíme si zapekaciu misu do ktorej nalejeme 1/3 tuniakovo - paradajkovej hmoty. Na túto uložíme plátky lasagní tak aby sa prekrývali. Na tieto znova vylejeme tuniakovo - paradajkovú hmotu tak aby prekryla dostatočne cestoviny. Znova uložime ďalšie plátky lasagní a zalejeme zvyšnou časťou hmoty. Na takto pripravné suroviny si navrstvíme hmotou ricotty s mliekom a na záver ešte nastrúhame parmezán. Lasagne vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 30 minút. 

3

Lasagne pred podávaním pokvapkáme bazalkovým olivovým olejom a môžme ozdobiť listami špenátu, alebo bazalky. Doporučujeme podávať spolu s výraznejším bielym vínom typu Chardonnay.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Lasagne s tuniakom a olivami