Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Lasagne s tuniakom a olivami

28. 10. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Lasagne 250 g
  • Paradajkové pyré 690 g
  • Tuniak 200 g
  • Čierne olivy 100 g
  • Čerstvý špenát 50 g
  • Ricotta 250 g
  • Mlieko 100 ml
  • Parmigiano Reggiano 100 g
  • Bazalkový olivový olej Podľa potreby
  • Soľ Podľa potreby
  • Čierne korenie Podľa potreby

Postup

Pripravíme si všetky potrebné ingerediencie na recept a začneme s varením. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. V hrnci na cestoviny si dáme uvariť osolenú vodu s pridaním olivového oleja, kde si následne predvaríme asi 9 plátkov lasagni. Ako ďalšie si pripravíme zmes z ricotty a mlieka, ktorú ochutíme soľou a korením. Priravíme si zároveň aj hmotu na prípravu lasagni a to nasledovne. Na panvici si prehrejeme sterilizovaný drvený tuniak do ktorého pridáme paradajkové pyré a premiešame aby sa ingrediencie spojili. Následne si do zmesi pridáme nasekané odkôstkované čierne olivy a čerstvé listy špenátu. Ochutíme soľou, korením a oreganom, spolu povaríme aby špenátové listy zmäkli. 

 

Lasagne si vyberieme z hrnca a pripravíme si zapekaciu misu do ktorej nalejeme 1/3 tuniakovo - paradajkovej hmoty. Na túto uložíme plátky lasagní tak aby sa prekrývali. Na tieto znova vylejeme tuniakovo - paradajkovú hmotu tak aby prekryla dostatočne cestoviny. Znova uložime ďalšie plátky lasagní a zalejeme zvyšnou časťou hmoty. Na takto pripravné suroviny si navrstvíme hmotou ricotty s mliekom a na záver ešte nastrúhame parmezán. Lasagne vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 30 minút. 

Lasagne pred podávaním pokvapkáme bazalkovým olivovým olejom a môžme ozdobiť listami špenátu, alebo bazalky. Doporučujeme podávať spolu s výraznejším bielym vínom typu Chardonnay.