Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Cícerovo - zemiaková polievka s chipsom z pancetty

28. 10. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 14

Ingrediencie

  • Cícer 300 g
  • Zemiaky 300 g
  • Cibuľa 2 ks
  • Cesnak 2 strúčiky
  • Soľ Podľa potreby
  • Čierne korenie Podľa potreby
  • Kurkuma Podľa potrerby
  • Mletá červená paprika Podľa potreby
  • Smotana na šľahanie 150 ml
  • Ricotta 100 g
  • Pancetta 100 g
  • Krutóny Podľa potreby
  • Maslo 30 g
  • Petržlenová vňať Podľa potreby

Postup

Zhromaždíme si všetky potrebné ingrediencie. Nakrájame si cibuľu, očistíme cesnak a zemiaky, ktoré si nakrájame na menšie kocky. Pancettu narežeme na tenké plátky a na suchej panvici z nej pripravíme chipsy. V hrnci si opražíme cibuľu do zlatista a pridáme kurkumu, mletú papriku a krátko orestujeme aby nám nezhorkla, podlejeme trochou vody a vložíme pripravené kocky zemiakov ku ktorým podľa potreby doplníme vodu tak aby boli zemiaky prekryté.

Keď máme zemiaky uvarené pridáme sterilizovaný cícer ochutíme soľou a korením. Následne stiahneme zo sporáka a túto zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Do rozmixovanej hmoty primiešame smotanu a ricottu, krátko povaríme a v závere pridáme kocku masla na zjemnenie.

Pripravenú polievku servírujeme do hlbokých tanierov s pancettovým chipsom a krutónmi dozdobenú petržlenovou vňaťou.