Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Morčacie rolády Siciliana s cícerovo - batatovým pyré

19. 10. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 13

Ingrediencie

  • Morčacie prsia 600 g
  • Pistáciové pesto 100 g
  • Pancetta 6 plátkov
  • Strúhaná mozzarella 100 g
  • Sušené paradajky 50 g
  • Cícer 350 g
  • Bataty 500 g
  • Bylinky (šalvia, tymián) 5 g
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Soľ Podľa potreby
  • Čierne korenie Podľa potreby
  • Zeleninový bujón 2 dcl
  • Šalotka 1 ks

Postup

Pripravíme si morčacie prsia, jemne nakrojíme a naklepeme si ich na 2 väčšie kusy. Mäso okoreníme, vrchnú časť potrieme pistáciovým pestom, navrstvíme strúhanú mozzarelu a pridáme stripsy sušených paradajok. Takto pripravené morčacie prsia zrolujeme a obalíme v plátkoch pancetty. Rolády môžme spevniť potravinárskym špagátom, aby boli kompaktné pri opekaní. Na panvici si zohrejeme olivový olej a rolády zo všetkých strán sprudka opečieme. Opečené rolády si položíme na plech a vo výpeku na panvici si orestujeme šalotku, zvyšky pancetty a sušených paradajok, poprášime múkou a prilejeme pripravený bujón. Takto pripravenou šťavou prejeme rolády a prikryté pečieme pri 170 stupňoch cca 30 minút. Následne rolády odkryjeme a zapečeieme pri 220 stupňoch cca 10-15 minút. Takto pripravené rolády ešte necháme odležať asi 10 minút.

Očistíme si bataty, nakrájame na kocky a v osolenej vode ich privedieme k varu a varíme do zmäknutia, následne scedíme a k uvareným batatom pridáme sterilizovaný cícer, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme nasekané bylinky. Takto pripravené suroviny spolu rozmixujeme a v závere dochutíme soľou podľa potreby. 

Pripravíme si okrúhlu formičku a navrstvíme do nej pripravené pyré. Roládu narežeme šikmým rezom na hrubšie plátky a uložíme k prílohe na tanier, polejeme výpekom, jedlo ozdobíme bylinkami a cherry paradajkami. K takto pripravenému jedlu doporučujem podávať dobre vychladené biele víno Traminer Aromatico.