Morčacie rolády Siciliana s cícerovo - batatovým pyré

Príprava / Varenie

60 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

13 ingrediencií

Ingrediencie

Morčacie prsia
600 g
Pistáciové pesto
100 g
Pancetta
6 plátkov
Strúhaná mozzarella
100 g
Sušené paradajky
50 g
Cícer
350 g
Bataty
500 g
Bylinky (šalvia, tymián)
5 g
Olivový olej
Podľa potreby
Soľ
Podľa potreby
Čierne korenie
Podľa potreby
Zeleninový bujón
2 dcl
Šalotka
1 ks

Príprava a postup

1

Pripravíme si morčacie prsia, jemne nakrojíme a naklepeme si ich na 2 väčšie kusy. Mäso okoreníme, vrchnú časť potrieme pistáciovým pestom, navrstvíme strúhanú mozzarelu a pridáme stripsy sušených paradajok. Takto pripravené morčacie prsia zrolujeme a obalíme v plátkoch pancetty. Rolády môžme spevniť potravinárskym špagátom, aby boli kompaktné pri opekaní. Na panvici si zohrejeme olivový olej a rolády zo všetkých strán sprudka opečieme. Opečené rolády si položíme na plech a vo výpeku na panvici si orestujeme šalotku, zvyšky pancetty a sušených paradajok, poprášime múkou a prilejeme pripravený bujón. Takto pripravenou šťavou prejeme rolády a prikryté pečieme pri 170 stupňoch cca 30 minút. Následne rolády odkryjeme a zapečeieme pri 220 stupňoch cca 10-15 minút. Takto pripravené rolády ešte necháme odležať asi 10 minút.

2

Očistíme si bataty, nakrájame na kocky a v osolenej vode ich privedieme k varu a varíme do zmäknutia, následne scedíme a k uvareným batatom pridáme sterilizovaný cícer, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme nasekané bylinky. Takto pripravené suroviny spolu rozmixujeme a v závere dochutíme soľou podľa potreby. 

3

Pripravíme si okrúhlu formičku a navrstvíme do nej pripravené pyré. Roládu narežeme šikmým rezom na hrubšie plátky a uložíme k prílohe na tanier, polejeme výpekom, jedlo ozdobíme bylinkami a cherry paradajkami. K takto pripravenému jedlu doporučujem podávať dobre vychladené biele víno Traminer Aromatico.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!