Rizoto so sépiovým atramentom

Príprava / Varenie

14 min

Počet porcií

3 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

9 ingrediencií

Ingrediencie

Rizoto so sépiovým atramentom
250 g
Krevety a morské plody
80 - 100 g
Parmigiano Reggiano
20 - 40 g
Vývar / Bujón
podľa potreby
Olivový olej
podľa potreby
Soľ
podľa chuti
Čierne korenie
podľa chuti
Bazalka
1 - 3 lístky
Maslo
100 - 120 g

Príprava a postup

1

Vo väčšej panvici alebo hrnci vhodnom na prípravu ryže si na olivovom oleji opražíme zmes na prípravu rizota so sépiovým atramentom. Po tom ako ryžu opražime pridáme morské plody a krátko opečieme. 

2

Následne stiahneme plameň prilejeme vývar alebo bujón až po úroveň ryže. Pravidelne kontrolujeme konzistenciu ryže a dolievame vývar alebo bujón až kým ryža nie ale dente. Ochutnáme a dokoreníme podľa chuti.

3

Keď má pripravená hmota ideálnu konzistenciu a ryža akurátnu tvrdosť odstavíme rizoto a primiešame maslo, aby bolo rizoto krásne krémove. Podávame do hlbokého taniera spolu s nastrúhaným parmezánom a dozdobíme bazalkou. K tomuto rizotu doporučujeme podávať biele víno typu Friulano alebo minerálne Vermentino zo Sardínie.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!