Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Rizoto so sépiovým atramentom

11. 9. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 14 min
Počet porcií 3 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 9

Ingrediencie

  • Rizoto so sépiovým atramentom 250 g
  • Krevety a morské plody 80 - 100 g
  • Parmigiano Reggiano 20 - 40 g
  • Vývar / Bujón podľa potreby
  • Olivový olej podľa potreby
  • Soľ podľa chuti
  • Čierne korenie podľa chuti
  • Bazalka 1 - 3 lístky
  • Maslo 100 - 120 g

Postup

Vo väčšej panvici alebo hrnci vhodnom na prípravu ryže si na olivovom oleji opražíme zmes na prípravu rizota so sépiovým atramentom. Po tom ako ryžu opražime pridáme morské plody a krátko opečieme. 

Následne stiahneme plameň prilejeme vývar alebo bujón až po úroveň ryže. Pravidelne kontrolujeme konzistenciu ryže a dolievame vývar alebo bujón až kým ryža nie ale dente. Ochutnáme a dokoreníme podľa chuti.

Keď má pripravená hmota ideálnu konzistenciu a ryža akurátnu tvrdosť odstavíme rizoto a primiešame maslo, aby bolo rizoto krásne krémove. Podávame do hlbokého taniera spolu s nastrúhaným parmezánom a dozdobíme bazalkou. K tomuto rizotu doporučujeme podávať biele víno typu Friulano alebo minerálne Vermentino zo Sardínie.