Štíhle špagety carbonara

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

11 ingrediencií

Ingrediencie

Špagety
150 g
Hrášok (čerstvý/mrazený)
200 g
Pesto genovese
60 g
Parmigiano reggiano
30 - 50 g
Olivový olej
3 - 6 polievkové lyžice
Citrón
1 ks
Slanina
3 - 5 plátkov
Vajíčko
1 ks
Biely jogurt
100 - 120 g
Soľ
podľa chuti
Čierne korenie
podľa chuti

Príprava a postup

1

Uveďte do varu veľký hrniec osolenej vody, cedník s hráškom do nej ponorte na 30 - 60 sekúnd, alebo kým hrášok nezmäkne. Takto pripravený hrášok zmixujeme spolu s bazalkovým pestom, môžme osoliť a okoreniť podľa chuti.  

2

Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode podľa návodu na obale, aby boli cestoviny al dente. Medzi tým nakrájame slaninu na dlhé tenučké plátky a osmažíme ju vo väčšej panvici. Opražené plátky slaniny opatrne vyberieme na kuchynský papier, nakrájame ju na rezance a olej necháme v panvici. K oleju do panvice si presunieme dve tretiny hráškovej hmoty, aby sa prehriala.

3

Vajce a jogurt spolu dobre prešľaháme. Ked sú cestoviny hotové pridáme ich rovno do panvice s hráškom. Jeden hrnček vody z uvarených cestovín si odložime bokom. Cestoviny dobre rozmiešame s omáčkou a a odstavíme z ohňa (je to veľmi dôležité, inak by sa vajce po pridaní do omáčky zrazilo, a to nechceme). Vlejte vaječnú zmes na cestoviny a miešajte až kým budú cestoviny rovnomerne obalené. Ak je potrebné pridajte trocha vody z uvarených cestovín. Ochutnajte a v prípade potreby pridajte soľ a čierne korenie.

4

Servírujte do hlbokých tanierov a môžme dozdobiť zvyšnou hráškovou zmesou, slaninkou a nastrúhaným parmezánom. K tomuto jedlu doporučujeme podávať dobre vychladené biele víno typu Pinot Grigio.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!