Muffiny s lieskovcovým krémom

Príprava / Varenie

40 min

Počet porcií

6 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

11 ingrediencií

Ingrediencie

Krém z lieskových orechov
80 - 110 g
Hladká múka
130 - 150 g
Kakao
50 - 60 g
Prášok do pečiva
8 - 10 g
Soľ
podľa potreby
Maslo
60 - 70 g
Hnedý cukor
60 - 70 g
Vajíčko
1 ks
Mlieko
90 - 100 ml
Vaječný krém
280 g
Mandľové vločky
3 - 4 polievkové lyžice

Príprava a postup

1

Zhromaždíme si ingrediencie.  V miske spojíme múku, kakao, prášok do pečiva, soľ a hnedý cukor. Všetko spolu rozmiešame pomocou vidličky a dávame si pozor, aby sme rozdrvili akékoľvek hrudky.

 

2

V druhej miske rozšľaháme vajíčko, pridáme maslo, krém z lieskových orechov, mlieko a následne dôkladne zmiešame. Keď sme hotoví s druhou zmesou, zmiešame ju s tou prvou a následne zamiešame pomocou vidličky. Pridáme vaječný krém a miešame až dokým nedosiahneme homogénnu a hladkú zmes.

3

Rúru si predhrejeme na 170°C. Použijeme 12 papierových kelímkov na prekrytie 12 muffinových formičiek a všetky naplníme vymiešanou zmesou. Ozdobíme mandľovými vločkami a pečieme po dobu 25 minút. Po upečení ich necháme poriadne vychladiť. K dezertom doporučujeme podávať vína s vyšším zostatkovým cukrom.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!