Plnené ravioli s bazalkovou omáčkou

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

5 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

8 ingrediencií

Ingrediencie

Ravioli s prosciuttom
1 ks
Paradajková omáčka s bazalkou
1 - 2 ks podľa potreby
Šalotka
1 - 3 ks
Parmigiano reggiano alebo iný druh syra
Podľa potreby
Extra panenský olivový olej
4 - 6 polievkové lyžice
Bazalka
2 - 4 lístky
Morská soľ
podľa potreby
Čierne korenie
podľa potreby

Príprava a postup

1

Do väčšieho hrnca dáme zohriať vodu približne 4 - 6 litrov pridáme olivový olej a prikryjeme hrniec pokrievkou. Privedieme vodu do varu a pridáme soľ a stiahneme z ohňa.

2

Pomaly nasypeme do vody ravioli a ihneď dáme späť na oheň. Varíme so slabým vrením. Obe opatrenia slúžia k tomu, aby sa ravioli nepretrhli. Varíme približne 8 - 10 minút na klasický taliansky spôsob. Pokiaľ máte radi trochu mäkšie ravioli, môžete variť 10 - 12 minút. Kým sa varia ravioli, na panvicu pridáme olivový olej a necháme ho trochu rozpáliť.

3

Pridáme nakrájanú šalotku (ak šalotku neobľubujete, môžte ju samozrejme vynechať) na menšie kúsky a zľahka ju orestujeme a pridáme paradajkovo bazalkovú omáčku. Varíme pár minút pokial nám omáčka začne vrieť.

4

Keď je omáčka pripravená, odstavíme ju z ohňa. Podľa chuti ešte prípadne čerstvú posekanú bazalku, dokoreníme a dosolíme. Keď sa ravioli dovaria, precedíme ich. Ravioli zmiešame s omáčkou, a servírujeme s nastrúhaným parmigiano reggiano. alebo iným syrom.

5

K tomuto jedlu doporučujeme podávať ľahké červené víno, ktoré bude sprevádzať chuťe jedla.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!