Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Plnené ravioli s bazalkovou omáčkou

5. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 5 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 8

Ingrediencie

  • Ravioli s prosciuttom 1 ks
  • Paradajková omáčka s bazalkou 1 - 2 ks podľa potreby
  • Šalotka 1 - 3 ks
  • Parmigiano reggiano alebo iný druh syra Podľa potreby
  • Extra panenský olivový olej 4 - 6 polievkové lyžice
  • Bazalka 2 - 4 lístky
  • Morská soľ podľa potreby
  • Čierne korenie podľa potreby

Postup

Do väčšieho hrnca dáme zohriať vodu približne 4 - 6 litrov pridáme olivový olej a prikryjeme hrniec pokrievkou. Privedieme vodu do varu a pridáme soľ a stiahneme z ohňa.

Pomaly nasypeme do vody ravioli a ihneď dáme späť na oheň. Varíme so slabým vrením. Obe opatrenia slúžia k tomu, aby sa ravioli nepretrhli. Varíme približne 8 - 10 minút na klasický taliansky spôsob. Pokiaľ máte radi trochu mäkšie ravioli, môžete variť 10 - 12 minút. Kým sa varia ravioli, na panvicu pridáme olivový olej a necháme ho trochu rozpáliť.

Pridáme nakrájanú šalotku (ak šalotku neobľubujete, môžte ju samozrejme vynechať) na menšie kúsky a zľahka ju orestujeme a pridáme paradajkovo bazalkovú omáčku. Varíme pár minút pokial nám omáčka začne vrieť.

Keď je omáčka pripravená, odstavíme ju z ohňa. Podľa chuti ešte prípadne čerstvú posekanú bazalku, dokoreníme a dosolíme. Keď sa ravioli dovaria, precedíme ich. Ravioli zmiešame s omáčkou, a servírujeme s nastrúhaným parmigiano reggiano. alebo iným syrom.

K tomuto jedlu doporučujeme podávať ľahké červené víno, ktoré bude sprevádzať chuťe jedla.