Garganelli s pistáciovým pestom

Príprava / Varenie

20 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

12 ingrediencií

Ingrediencie

Graganelli
300 - 400 g
Pistáciové pesto
100 g
Cibuľa
1/2 ks
Pancetta
50 - 100 g
Smotana na varenie
200 ml
Mlieko
podľa potreby
Maslo
1 polievková lyžica
Soľ
podľa potreby
Čierne korenie
podľa potreby
Bazalka
podľa potreby
Oregano
podľa potreby
Syr
80 - 100 g

Príprava a postup

1

Zhromaždíme si všetky potrebné ingrediencie. Maslo rozpustíme vo veľkej panvici a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme nasekanú Pancettu alebo šunku a pridáme pistáciové pesto.

2

Poriadne zmiešame, dochutíme soľou a čiernym korením (podľa chuti), bylinkami a pridáme smotanu, ak je to potrebné, pridáme trocha mlieka. Garganelli uvaríme v osolenej vode približne 6 - 10 minút a precedíme.

3

Na panvici následne cestoviny zmiešame s omáčkou a prídáme nasrúhaný syr. Odporúčame dozdobiť s čerstvo nakrájanými pistáciami alebo bylinkami. K jedlu doporučujeme podávať dobre vychladené biele víno typu Chardonnay, alebo inú odrodu. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!