Truffle s ružovým proseccom
Príprava / Varenie
240 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
10 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Pripravte si domáce truffle, ktoré sú krásnym darčekom pre Vašu milovanú osobu. Pripravené a zabalené s láskou sú skvelou voľbou i na sviatok sv. Valentína.
Začneme s prípravou truffle s horkou čokoládou. Šľahačku pomaly ohrejeme na panvici približne na 80°C (pozor šľahačka nesmie vrieť). Keď má šľahačka požadovanú teplou zalejeme ňou nalámanú horkú čokoládu a počkáme cca 2 minúty. Následne zmes premiešame, pridáme prosecco, maslo a znovu premiešame ponorným mixérom.
Zmes nalejeme do plytkej nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na noc. Na druhý deň formujeme guličky a tie následne namáčame do roztopenej čokolády (môžeme do nej pridať kokosový olej) alebo do kakaa.
Pokračujeme s prípravou truffle s ruby čokoládou. Šľahačku pomaly ohrejeme na panvici približne na 80°C (pozor šľahačka nesmie vrieť). Keď má šľahačka požadovanú teplou zalejeme ňou nalámanú ruby čokoládu a počkáme cca 2 minúty. Následne zmes premiešame, pridáme prosecco, maslo a znovu premiešame ponorným mixérom.
Zmes nalejeme do plytkej nádoby, zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na noc. Na druhý deň formujeme guličky a tie následne namáčame do roztopenej čokolády (môžeme do nej pridať kokosový olej) alebo do kakaa.
Takto pripravené truffle môžeme zabaliť do peknej krabičky previazať mašľou a darovať na Valentína. S milovanou osobou si k truffle môžete vychutnať prosecco, ktoré Vám ostalo z prípravy truffle J
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
