Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Tiramisu muffiny

25. 1. 2023Perfetto
Príprava / Varenie 240 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 16

Ingrediencie

  • Hladká múka Primitiva tipo 1 (cesto) 100 g
  • Prášok do pečiva (cesto) 5 g
  • Vajíčko (cesto) 1 ks
  • Kryštálový cukor (cesto) 100 g
  • Maslo (cesto) 50 g
  • Mlieko (cesto) 65 g
  • Mliečna čokoláda (plnka) 80 g
  • Šľahačka (plnka) 40 g
  • Espresso (zálievka) Podľa potreby
  • Amaretto likér (zálievka) Podľa chuti
  • Mascarpone (krém) 250 g
  • Šľahačka (krém) 280 g
  • Cukor (krém) 25 g
  • Vanilka (krém) Podľa chuti
  • Listová želatína (krém) 5 g
  • Mascarpone (krém) 150 g

Postup

Pred začatím prípravy cesta si vyberieme maslo aby sme nám mierne ohrialo. Následne to maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a pridáme vajíčko. Znovu šľaháme kým nám nevznikne jemná hmota. Múku si zmiešame s práškom do pečiva. 1/3 múčnej zmesi pridáme k maslovej hmote, pridáme 1/3 mlieka a znovu šľaháme. Tento postup opakujeme ešte 2x zo zvyšnou múčnou zmesou a mliekom.

 

Pripravené cesto rozdelíme a naplníme do košíčkov. Pečieme pri 180°C približne 25 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť (môžme ich dať aj do chladničky).

Šľahačku zohrejme na 80°C (šľahačka nesmie vrieť). Nalámeme si čokoládu, pridáme šľahačku necháme odstáť aspoň 1 minútu a následne vymixujeme ponorným mixérom. Pripravíme si vychladnuté muffiny, do stredu muffiny si vyrežeme dieru kde budeme dávať pripravenú plnku. Pripravíme si espresso, zmiešame ho s 2PL likéru Amaretto (alebo podľa chuti), premiešame a malou lyžičkou nalejeme do stredu muffiniek (podľa chuti).

Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju ponorenú aspoň 10 minút. Následne si ohrejeme 100g šľahačky spolu s cukrom a vanilkou. Ohrievame len do vtedy, pokiaľ sa nám cukor roztopí (šľahačka nesmie vrieť). Šľahačku odstavíme a pridáme želatínu, ktorú v šľahačke rozmiešame. Túto zmes necháme 1 minútku vychladiť a potom pridáme zvyšných 180g šľahačky a mascarpone. To všetko spolu vyšľaháme ponorným mixérom.

Zmes nalejeme do plytšej misky, zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na noc. Na druhý deň si krém ešte vyšľaháme, naplníme do potravinárskej špičky a ozdobíme ním upečené a naplnené muffiny.