Tiramisu muffiny
Príprava / Varenie
240 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
16 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Pred začatím prípravy cesta si vyberieme maslo aby sme nám mierne ohrialo. Následne to maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a pridáme vajíčko. Znovu šľaháme kým nám nevznikne jemná hmota. Múku si zmiešame s práškom do pečiva. 1/3 múčnej zmesi pridáme k maslovej hmote, pridáme 1/3 mlieka a znovu šľaháme. Tento postup opakujeme ešte 2x zo zvyšnou múčnou zmesou a mliekom.
Pripravené cesto rozdelíme a naplníme do košíčkov. Pečieme pri 180°C približne 25 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť (môžme ich dať aj do chladničky).
Šľahačku zohrejme na 80°C (šľahačka nesmie vrieť). Nalámeme si čokoládu, pridáme šľahačku necháme odstáť aspoň 1 minútu a následne vymixujeme ponorným mixérom. Pripravíme si vychladnuté muffiny, do stredu muffiny si vyrežeme dieru kde budeme dávať pripravenú plnku. Pripravíme si espresso, zmiešame ho s 2PL likéru Amaretto (alebo podľa chuti), premiešame a malou lyžičkou nalejeme do stredu muffiniek (podľa chuti).
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju ponorenú aspoň 10 minút. Následne si ohrejeme 100g šľahačky spolu s cukrom a vanilkou. Ohrievame len do vtedy, pokiaľ sa nám cukor roztopí (šľahačka nesmie vrieť). Šľahačku odstavíme a pridáme želatínu, ktorú v šľahačke rozmiešame. Túto zmes necháme 1 minútku vychladiť a potom pridáme zvyšných 180g šľahačky a mascarpone. To všetko spolu vyšľaháme ponorným mixérom.
Zmes nalejeme do plytšej misky, zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na noc. Na druhý deň si krém ešte vyšľaháme, naplníme do potravinárskej špičky a ozdobíme ním upečené a naplnené muffiny.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
