Tiramisu muffiny

Príprava / Varenie

240 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

16 ingrediencií

Ingrediencie

Hladká múka Primitiva tipo 1 (cesto)
100 g
Prášok do pečiva (cesto)
5 g
Vajíčko (cesto)
1 ks
Kryštálový cukor (cesto)
100 g
Maslo (cesto)
50 g
Mlieko (cesto)
65 g
Mliečna čokoláda (plnka)
80 g
Šľahačka (plnka)
40 g
Espresso (zálievka)
Podľa potreby
Amaretto likér (zálievka)
Podľa chuti
Mascarpone (krém)
250 g
Šľahačka (krém)
280 g
Cukor (krém)
25 g
Vanilka (krém)
Podľa chuti
Listová želatína (krém)
5 g
Mascarpone (krém)
150 g
Tiramisu muffiny

Príprava a postup

1

Pred začatím prípravy cesta si vyberieme maslo aby sme nám mierne ohrialo. Následne to maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a pridáme vajíčko. Znovu šľaháme kým nám nevznikne jemná hmota. Múku si zmiešame s práškom do pečiva. 1/3 múčnej zmesi pridáme k maslovej hmote, pridáme 1/3 mlieka a znovu šľaháme. Tento postup opakujeme ešte 2x zo zvyšnou múčnou zmesou a mliekom.

 

2

Pripravené cesto rozdelíme a naplníme do košíčkov. Pečieme pri 180°C približne 25 minút. Upečené muffiny necháme vychladnúť (môžme ich dať aj do chladničky).

3

Šľahačku zohrejme na 80°C (šľahačka nesmie vrieť). Nalámeme si čokoládu, pridáme šľahačku necháme odstáť aspoň 1 minútu a následne vymixujeme ponorným mixérom. Pripravíme si vychladnuté muffiny, do stredu muffiny si vyrežeme dieru kde budeme dávať pripravenú plnku. Pripravíme si espresso, zmiešame ho s 2PL likéru Amaretto (alebo podľa chuti), premiešame a malou lyžičkou nalejeme do stredu muffiniek (podľa chuti).

4

Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju ponorenú aspoň 10 minút. Následne si ohrejeme 100g šľahačky spolu s cukrom a vanilkou. Ohrievame len do vtedy, pokiaľ sa nám cukor roztopí (šľahačka nesmie vrieť). Šľahačku odstavíme a pridáme želatínu, ktorú v šľahačke rozmiešame. Túto zmes necháme 1 minútku vychladiť a potom pridáme zvyšných 180g šľahačky a mascarpone. To všetko spolu vyšľaháme ponorným mixérom.

5

Zmes nalejeme do plytšej misky, zakryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky na noc. Na druhý deň si krém ešte vyšľaháme, naplníme do potravinárskej špičky a ozdobíme ním upečené a naplnené muffiny.

 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Tiramisu muffiny