Brownie s nutellou

Príprava / Varenie

60 min

Počet porcií

9 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Zmäknuté maslo
72 g
Hnedý cukor
100 g
Vajcia (izbovej teploty)
2 ks
Vanilková aróma
1 čl
Nutella
300 g
Soľ
1/2 čl
Hladká múka
94 g
Nutella (na potretie)
70 g
Soľ (na posypanie)
Podľa potreby
Mandľový krém
Podľa potreby
Brownie s nutellou

Príprava a postup

1

Ak chcete cez sviatky vyskúšať niečo nové okrem klasických suchých koláčikov, pusťte sa spolu s nami do prípravy nuttelového brownie.

2

Zmäknuté maslo si vyšľaháme na jemnú a našľahanú hmotu do ktorej následne pridáme cukor a znovu spolu šľaháme. Do tejto hmoty pridáme vajíčka a šľaháme kým sa všetko pekne spojí v kompaktnú hmotu. Následne pridáme nutellu so soľou a znova mixujeme. V závere pridáme preosiatu múku a mixujeme na najnižších otáčkach až do prepojenia všetkých surovín.

3

Pripravíme si štvorcovú formu, ktorú si vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme cesto a navrch pridáme nutellu, ktorú zľahka roztrieme po povrchu cesta. Môžme posypať vločkami soli, ktoré dodajú tomuto brownie na výnimočnosti. Pečieme na 175°C cca 30-35 minút.

4

Upečené brownie necháme vychladnúť a dozdobíme ho podľa chuti mandľovým krémom. K tomuto koláčiku Vám odporúčame podávať pohár červeného vína Nera dei Baisy.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Brownie s nutellou