Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Vianočné opekance "bobaľky"

2. 12. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 150 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 6

Ingrediencie

  • Vlažné mlieko 250 ml
  • Sušené droždie 7 g
  • Hladká múka "tipo 2" 500 g
  • Vajce 1 ks
  • Soľ Štipka
  • Rozpustené maslo 60 g

Postup

Do menšej misky dáme vlažné mlieko alebo mierne zohriate mlieko, droždie, cukor a 1 PL odoberieme z múky, ktorú budeme používať. Metličkou tieto ingrediencie rozmiešame a počkáme asi 10 minút, kým sa urobí kvások.

Vo veľkej miske zmiešame zvyšnú múku, pridáme vajce, štipku soli a nakoniec aj vytvorený kvások. Ešte pridáme rozpustené maslo a zo zmesi hnetením vypracujeme cesto. Vypracované cesto ponecháme v miske, zakryjeme utierkou a necháme na telom mieste kysnúť asi hodinku (alebo kým zdvojnásobí svoj objem).

Predhrejeme si rúru na 180°C. Z hotového, nakysnutého cesta urobíme na pomúčenej doske dlhý valec, ktorý prerežeme na 10 častí a tie rukami vyvaľkáme na menšie valčeky.

Z každého valčeka ešte nakrájame 2 centimetre malé kúsky opekancov. Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 20 minút.