Šťavnatý jablkový koláč
Príprava / Varenie
70 minPočet porcií
12 porciíNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
14 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Tento jednoduchý šťavnatý koláč si určite zamilujete. Pripravíme si väčšiu misku a varechu. Jablká si očistíme na nastrúhame na hrubšej časti strúhadla. Vodu z jabĺk nevytláčame, keďže chceme docieliť šťavnatý koláč.
K jablkám pridáme všetky ostatné ingrediencie, ktoré varechou premiešame aby sa nám všetky suroviny dobre prepojili.
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Hotové cesto vylejeme na plech a pečieme 20-30 minút v závislosti od typu rúry.
Pokiaľ sa nám koláč pečie vo vodnom kúpeli (nad parou) si roztopíme čokoládu s kúskom masla a mlieka. Mlieko pridávame podľa potreby tak aby sme čokoládu mohli následne vyliať na upečený koláč ale zároveň aby nebola príliš riedka.
Po upečení vyberieme koláč z rúry a preklopíme ho druhý plech, denko alebo tácku tak, že papier na pečenie ostane na vrchu koláča. Papier na pečenie z koláča odlepíme a ešte teplý koláč potrieme džemom alebo marmeládou. Následne naň vylejeme pripravenú čokoládu.
Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame ho na kocky a podľa chuti dozdobíme ovocím alebo šľahačkou. Podávame s voňavým čajom z našej kolekcie Dté. Prajeme dobrú chuť.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
