Šťavnatý jablkový koláč

Príprava / Varenie

70 min

Počet porcií

12 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

14 ingrediencií

Ingrediencie

Hladná múka "tipo 2"
600 g
Strúahné jablká
900 g
Práškový cukor
480 g
Vanilínový cukor
2 ks
Kakao
3 pl
Sóda bikarbóna
3 čl
Mlieko
3 dcl
Olej
3 dlc
Džem
Na potretie
Čokoláda na varenie
200g
Maslo (do čokolády)
Podľa potreby
Mlieko (do čokolády)
Podľa potreby
Olej (na potretie papiera)
Podľa potreby
Soľ
Štipka
Šťavnatý jablkový koláč

Príprava a postup

1

Tento jednoduchý šťavnatý koláč si určite zamilujete. Pripravíme si väčšiu misku a varechu. Jablká si očistíme na nastrúhame na hrubšej časti strúhadla. Vodu z jabĺk nevytláčame, keďže chceme docieliť šťavnatý koláč.

2

K jablkám pridáme všetky ostatné ingrediencie, ktoré varechou premiešame aby sa nám všetky suroviny dobre prepojili.

3

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov Celzia. Plech na pečenie si vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Hotové cesto vylejeme na plech a pečieme 20-30 minút v závislosti od typu rúry.

4

Pokiaľ sa nám koláč pečie vo vodnom kúpeli (nad parou) si roztopíme čokoládu s kúskom masla a mlieka. Mlieko pridávame podľa potreby tak aby sme čokoládu mohli následne vyliať na upečený koláč ale zároveň aby nebola príliš riedka.

5

Po upečení vyberieme koláč z rúry a preklopíme ho druhý plech, denko alebo tácku tak, že papier na pečenie ostane na vrchu koláča. Papier na pečenie z koláča odlepíme a ešte teplý koláč potrieme džemom alebo marmeládou. Následne naň vylejeme pripravenú čokoládu.

6

Hotový koláč necháme vychladnúť, nakrájame ho na kocky a podľa chuti dozdobíme ovocím alebo šľahačkou. Podávame s voňavým čajom z našej kolekcie Dté. Prajeme dobrú chuť.

 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Šťavnatý jablkový koláč