Paradajkovo - balzamikový šalát
Príprava / Varenie
10 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
11 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Ako prvé si pripravíme všetky ingrediencie a nakrájame si paradajky. Z veľkých paradajok vyrežeme jadierka a následne paradajky pokrájame na malé štvorcové kúsky. Cherry paradajky si rozrežeme na polovicu a všetky paradajky vložíme do veľkej misky.
Pridáme kapary so stopkou, extra panenský olivový olej, balzamikový ocot, cesnak, posekanú bazalku, oregano, soľ a čierne korenie podľa potreby a chuti. Všetko poriadne zmiešame, zakryjeme utierkou a počkáme pár minút nech sa všetky vône a chute v šaláte zmiešajú.
Naservírujeme do hlbokého taniera. Ak je potrebné tak dosolíme a dokoreníme. Ozdobíme čerstvým listom bazalky alebo oregana. Šalát podávame ako hlavné jedlo s bagetkou opečenou na olivovom oleji, všetko ale závisí od od vašej chuti a predstavivosti. K tomuto jedlu doporučujeme podávať ľahké a svieže biele víno, ktoré je vhodné aj ako aperitív a zároveň sprievodca prvým jedlom.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
