Zemiakové gnocchi

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

2 ingrediencie

Ingrediencie

Zmes na prípravu gnocchi
400 g
Voda
500 ml
Zemiakové gnocchi

Príprava a postup

1

Vďaka múkam od Molino Pasini si aj domáce gnocchi pripravíte za niekoľko minút. Stačí na to využiť múku "Preparato per Gnocchi di Patate". Pripravíme si mixér a pustíme sa do prípravy. 

2

Do miesiča vysypeme celé balenie na prípravu gnocchi a pridáme vodu. Miesime pokiaľ sa voda úplne spojí s múkou a vznikne nám kompaktné cesto. Hotové cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a necháme odpočívať niekoľko minút. Následne cesto rozdelíme na menšie kúsky z ktorých rolovaním vytvoríme dlhé valčeky, ktoré nakrájame na menšie kúsky (cca 1 cm). Z týchto kúskov môžeme formovať tvary podľa vašich predstáv a fantázie, gnocchi budú na tanieri vyzerať ešte lákavejšie a hravo. 

3

Takto pripravené gnocchi pridáme do osolenej a vriacej vody, varíme pokiaľ nám gnocchi vyplávajú na povrch.  Uvarené gnocchi môžeme servírovať, alebo ich môžeme aj zamraziť a využiť neskôr. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Zemiakové gnocchi