Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Zemiakové gnocchi

24. 8. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 2

Ingrediencie

  • Zmes na prípravu gnocchi 400 g
  • Voda 500 ml

Postup

Vďaka múkam od Molino Pasini si aj domáce gnocchi pripravíte za niekoľko minút. Stačí na to využiť múku "Preparato per Gnocchi di Patate". Pripravíme si mixér a pustíme sa do prípravy. 

Do miesiča vysypeme celé balenie na prípravu gnocchi a pridáme vodu. Miesime pokiaľ sa voda úplne spojí s múkou a vznikne nám kompaktné cesto. Hotové cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a necháme odpočívať niekoľko minút. Následne cesto rozdelíme na menšie kúsky z ktorých rolovaním vytvoríme dlhé valčeky, ktoré nakrájame na menšie kúsky (cca 1 cm). Z týchto kúskov môžeme formovať tvary podľa vašich predstáv a fantázie, gnocchi budú na tanieri vyzerať ešte lákavejšie a hravo. 

Takto pripravené gnocchi pridáme do osolenej a vriacej vody, varíme pokiaľ nám gnocchi vyplávajú na povrch.  Uvarené gnocchi môžeme servírovať, alebo ich môžeme aj zamraziť a využiť neskôr. 

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!