Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Bruschetta s paradajkami

24. 8. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 8 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 7

Ingrediencie

  • Pečivo Podľa ptoreby
  • Červené paradajky (väčšie) 2-3 ks
  • Žlté cherry paradajky 6 ks
  • Marabotto zmes na bruschettu 1 ks
  • Parmezán 100 g
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Čerstvá bazalka Podľa potreby

Postup

Pripravíme si spolu jednoduchý no efektný recept, ktorým potešíte každú návštevu. Predhrejeme si rúru na 180°C a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Nakrájame si chlieb (môžete si zvoliť taktiež aj bagety alebo iné pečivo) na plátky a poukladáme ho na pripravený plech. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry na 20 minút

Nakrájame si predpripravené paradajky na menšie približne 1cm kocky a vložíme ich do misy. (v prípade ak paradajky obsahujú veľa vody prebytočnú dužinu a vodu z misky odstránime). Vezmeme si panvicu a pridáme do nej 140ml vody, 8PL (120g) olivového oleja a vysypeme do nej celý obsah sáčka. Priebežne miešame a zahrievame, kým sušená zmes nenasaje do seba pridanú vodu a olej. Hotovú zmes zmiešame spolu s predpripravenými paradajkami a čerstvou bazalkou. 

Hrianky vyberieme z rúry a necháme trocha prechladnúť. Medzitým si nastrúhame parmezán a umyjeme pár lístkov bazalky na dekoráciu. Hotovú bruschettovú zmes servírujeme na hrianky, posypeme strúhaným parmezánom a dozdobíme lístkom bazalky. Tieto bruschetty si určite zamilujete aj vy! Odporúčame ich párovať s ľahkým minerálnym vínom Fysi alebo červeným vínom typu Chianti.