Bruschetta s paradajkami

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

8 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

7 ingrediencií

Ingrediencie

Pečivo
Podľa ptoreby
Červené paradajky (väčšie)
2-3 ks
Žlté cherry paradajky
6 ks
Marabotto zmes na bruschettu
1 ks
Parmezán
100 g
Olivový olej
Podľa potreby
Čerstvá bazalka
Podľa potreby
Bruschetta s paradajkami

Príprava a postup

1

Pripravíme si spolu jednoduchý no efektný recept, ktorým potešíte každú návštevu. Predhrejeme si rúru na 180°C a pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Nakrájame si chlieb (môžete si zvoliť taktiež aj bagety alebo iné pečivo) na plátky a poukladáme ho na pripravený plech. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry na 20 minút

2

Nakrájame si predpripravené paradajky na menšie približne 1cm kocky a vložíme ich do misy. (v prípade ak paradajky obsahujú veľa vody prebytočnú dužinu a vodu z misky odstránime). Vezmeme si panvicu a pridáme do nej 140ml vody, 8PL (120g) olivového oleja a vysypeme do nej celý obsah sáčka. Priebežne miešame a zahrievame, kým sušená zmes nenasaje do seba pridanú vodu a olej. Hotovú zmes zmiešame spolu s predpripravenými paradajkami a čerstvou bazalkou. 

3

Hrianky vyberieme z rúry a necháme trocha prechladnúť. Medzitým si nastrúhame parmezán a umyjeme pár lístkov bazalky na dekoráciu. Hotovú bruschettovú zmes servírujeme na hrianky, posypeme strúhaným parmezánom a dozdobíme lístkom bazalky. Tieto bruschetty si určite zamilujete aj vy! Odporúčame ich párovať s ľahkým minerálnym vínom Fysi alebo červeným vínom typu Chianti. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Bruschetta s paradajkami