Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza Tradizionale Palermo

11. 7. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 5

Ingrediencie

  • Červený základ na pizzu 180 - 250 g
  • Parmigiano Reggiano 10 - 30 g
  • Burrata mozzarella 120 - 150 g
  • Čerstvá bazalka 5 g
  • Extra panenský olivový olej 10 - 20 g

Postup

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.          

Na pizza cesto si pridáme paradajkovú omáčku a jemne posypeme parmezánom, potom pizzu pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme na pizza lopatu a vložíme do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece. 
Na upečenú pizzu poukladáme kúsky burraty, čerstvé bazalkové listy a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť.