Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza Peperoncino Perugia

11. 7. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 6

Ingrediencie

  • Červený základ na pizzu 180 - 250 g
  • Mozzarella 150 - 200 g
  • Parmigiano Reggiano 30 - 50 g
  • Prosciutto cotto 80 - 120 g
  • Ventricina 80 - 120 g
  • Chilli papričky v olivovom oleji 10 - 30 g

Postup

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.          

Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a pizzu posypeme parmezánom, potom môžeme na pizzu ukladať pripravené suroviny v tomto poradí mozzarella, prosciutto cotto, ventricina, chilli papričky v olivovom oleji. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme, na pizza lopatu a vložíme ju do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece. 
Upečenú pizzu nakrájame na trojuholníky, podľa chuti ešte pridáme chilli papričky a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť.