Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza Pistacchio Siena

11. 7. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 7

Ingrediencie

  • Žltý základ na pizzu 180 - 230 g
  • Mozzarella 150 - 200 g
  • Parmigiano Reggiano 10 - 30 g
  • Mortadella 80 - 120 g
  • Sekané pistácie 20 - 40 g
  • Extra panenský olivový olej 10 g
  • Bazalka čerstvá 5 g

Postup

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.          

Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a pizzu posypeme parmezánom, potom pridáme mozzarellu a pizzu pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme na pizza lopatu a vložíme ju do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece. 
Na upečenú pizzu pukladáme tenké plátky mortadelly, posypeme kúskami pistácií a dozdobíme čerstvou bazalkou. Podľa chuti pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a môžeme podávať. Prajeme Dobrú chuť.