Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza Cuore Verona

11. 7. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 6

Ingrediencie

  • Červený základ na pizzu 180 - 230 g
  • Mozzarella 150 - 200 g
  • Parmigiano Reggiano 20 - 40 g
  • Ventricina 80 - 120 g
  • Extra panenský olivový olej 10 - 20 g
  • Bazalka čerstvá 5 g

Postup

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.  Zo salámy Ventricini si za pomoci vykrajovačiek, vykrojíme pekné malé srdiečka.  

Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a pizzu posypeme parmezánom, potom na pizzu naukladáme mozzarellu a pripravené srdiečka Ventricini, pred pečením pizzu pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme na pizza lopatu a vložíme ju do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece.  
Upečenú pizzu nakrájame na trojuholníky, podľa chuti pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, dozdobíme čerstvou bazalkou a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť.