Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza Formaggi Otranto

11. 7. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 7

Ingrediencie

  • Žltý základ na pizzu 180 - 250 g
  • Mozzarella 50 g
  • Pecorino 50 g
  • Parmigiano Reggiano 40 g
  • Asiago 50 g
  • Syr s červeným vínom 50 g
  • Bazalka čerstvá 5 g

Postup

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.          

Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a na pizzu môžeme postupne ukladať ingrediencie. Mozzarella, Parmezán, Asiago, Pecorino, bazalka a syr s červeným vínom. Pred pečením pizzu pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme na pizza lopatu a vložíme ju do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece. 
Upečenú pizzu nakrájame na trojuholníky, podľa chuti pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, dozdobíme čerstvou bazalkou a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť.