Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Pizza Prosciutto Biella

11. 7. 2022Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 2 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 5

Ingrediencie

  • Červený základ na pizzu 180 - 250 g
  • Mozzarella 200 - 250 g
  • Parmigiano Reggiano 20 - 40 g
  • Prosciutto crudo 80 - 120 g
  • Rukola 30 - 50 g

Postup

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.          

Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a pizzu posypeme parmezánom, potom môžeme na pizzu naukladať mozzarellu a pizzu pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme, aby sa nám nepotrhala, na pizza lopatu a vložíme ju do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece. 
Na upečenú pizzu poukladáme tenké plátky prosciutta cruda, posypeme rukolou, podľa chuti pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť.