Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Šalát Caprese

5. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 10 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 6

Ingrediencie

  • Heirloom alebo iný druh paradajok 2 ks
  • Mozzarella 2 ks
  • Čerstvé lístky bazalky 15 - 20 lístkov
  • Extra panenský olivový olej 3 polievkové lyžice
  • Morská soľ hrubá Podľa potreby
  • Mleté čierne korenie Podľa potreby

Postup

Zoberieme heirloom ( alebo iný druh ) paradajky a nožom ich pekne očistíme od bieleho materiálu pri stopkách. Paradajky nakrájame na hrubšie plátky. Ak využívate iné paradajky tak ich veľkosť takisto prispôsobime. Mozzarellu si pekne nakrájame na zhruba rovnaké plátky ako paradajky.

Paradajky a mozzarellu začneme ukladať striedavo cez seba ako vidíme na fotke. Rovnako to spravíme aj s bazalkou (fotka). Používame väčšie aj menšie lístky, aby šalát vyzeral na oko lákavo. Šalát tiež môžete pripraviť v miske, v tom prípade paradajky a mozzarellu zmiešame spolu a potom pokryjeme bazalkou.

Keď je šalát skoro hotový a ingrediencie su naservírované na tanieri, pokvapkáme ho poriadne extra panenským olivovým olejom. Šalát osolíme a okoreníme, každý podľa vlastnej chuti. K šalátu Caprese môžete kombinovať bublinky s nízkym obsahom zostatkovéhu cukru alebo svieže víno typu Sauvignon.