Pizza Ferentino

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

6 ingrediencií

Ingrediencie

Červený základ na pizzu
180 - 250 g
Mozzarella
150 - 200 g
Parmigiano Reggiano
30 - 50 g
Prosciutto cotto
80 - 120 g
Sušené paradajky
10 - 30 g
Extra panenský olivový olej
10 - 30 g
Pizza Ferentino

Príprava a postup

1

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.     

2

Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a pizzu posypeme parmezánom, potom môžeme na pizzu ukladať pripravené suroviny v tomto poradí mozzarella, sušené paradajky, prosciutto cotto nakoniec pizzu pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme, aby sa nám nepotrhala, na pizza lopatu a vložíme ju do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece.
Upečenú pizzu nakrájame na trojuholníky, podľa chuti pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, poprípade na pizzu doplníme chilli papričky a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť.    

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Pizza Ferentino