Pizza Bufala Salerno

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

1 porcia

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

7 ingrediencií

Ingrediencie

Bufala mozzarella
150 - 200 g
Prosciutto cotto / šunka
100 g
Kukurica
50 g
Huby
50 g
Extra panenský olivový olej
30 g
Bylinky
10 g
Červený základ na pizzu
180 - 250 g
Pizza Bufala Salerno

Príprava a postup

1

Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.  

2

Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a potom môžeme na pizzu ukladať pripravené suroviny v tomto poradí Prosciutto cotto, huby, mozzarella bufala, kukurica, bylinky a nakoniec pizzu pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme na pizza lopatu, aby sa nám nepotrhala a vložíme ju do pece na 320-350℃ 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece.
Upečenú pizzu nakrájame na trojuholníky, podľa chuti pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Pizza Bufala Salerno