Pizza Bufala Salerno
Príprava / Varenie
15 minPočet porcií
1 porciaNáročnosť receptu
Stredná obtiažnosťPočet ingrediencií
7 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Na ploche kde budeme pripravovať pizzu si pripravíme kôpku z múky Spolvero. Poprášime si cesto a potravinársku špachtlu múkou Spolvero, aby sa nám pizza gulička nelepila, vyberieme pizza guličku z pizza boxu, položime ju do predpripravenej kôpky múky, stáčaním a technikou vyformujeme z pizza guličky disk/placku v prieme 30-35 cm. Odstránime nahromadenú múku spod pizza cesta a položime ho na čistý priestor.
Na pizza cesto si, ako prvé pridáme paradajkovú omáčku a potom môžeme na pizzu ukladať pripravené suroviny v tomto poradí Prosciutto cotto, huby, mozzarella bufala, kukurica, bylinky a nakoniec pizzu pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Takto pripravenú pizzu opatrne naberieme na pizza lopatu, aby sa nám nepotrhala a vložíme ju do pece na 320-350℃ / 3-5 minút záleži od druhu cesta a pizza pece.
Upečenú pizzu nakrájame na trojuholníky, podľa chuti pokvapkáme extra panenským olivovým olejom a môžeme servírovať. Prajeme Dobrú chuť.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
