Šalát Primitivo

Príprava / Varenie

10 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Šalát poľníček
160 g
Krémový balzamikový ocot
podľa potreby
Tvrdá mozzarella
60 - 80 g
Sušené Paradajky
60 - 70 g
Pomaranč
80 - 90 g
Hobliny parmigiano reggiano
40 - 50 g
Prosciutto crudo
70 - 80 g tenučké plátky
Extra panenský olivový olej
3 - 6 polievkové lyžice
Mleté čierne korenie
Podľa potreby
Morská soľ jemná
podľa potreby

Príprava a postup

1

Zoberieme šalát poľníček a najprv si ho pod tečúcou vodou umyjeme, osušíme a následne ho uložíme do hlbokého taniera. Šalát postriekame balzamikom, olivovým olejom a pridáme soľ a štipku čierneho korenia podľa chuti. Na vrch rovnomerne nastrúhame tvrdú mozzarelu.

2

Pridáme nadrobno nakrájané sušené paradajky a s nimi takisto pridáme na malé kúsky nakrájaný pomaranč bez kôry. Posypeme hoblinami parmezánu, pridáme tenučké plátky prosciutta a môžme podávať.

3

K šalátu Primitivo môžete kombinovať bublinky s nízkym obsahom zostatkovéhu cukru alebo svieže biele víno typu Pinot Grigio.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!