Domáce tortellini s pistáciovo - hľuzovkovým pestom

Príprava / Varenie

80 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Stredná

Počet ingrediencií

0 ingrediencií

Ingrediencie

Domáce tortellini s pistáciovo - hľuzovkovým pestom

Príprava a postup

1

Domáce cestoviny sú síce náročnejšie na prípravu no o to viac si na nich pochutnáte. Pustíme sa do samotnej prípravy cesta na domáce cestoviny. Pripravíme si potrebné ingrediencie, kuchynský robot a strojček na cestoviny (v prípade ak nemáte kuchynský robot môžete cesto spracovať rukami na pracovnej doske, taktiež ak nemáte strojček na cestoviny, môžete cesto vyvaľkať ručne). V malej mištičke si namočíme sušené huby, ktoré budeme neskôr využívať na prípravu omáčky.

2

Do nádoby v ktorej budeme miesiť cesto si postupne pridávame preosiatu  múku, vajíčka, štipku soli a spustíme miesič. Medzitým si rozmixujeme uvarenú cviklu, z ktorej nám vznikne hladké cviklové pyré a to postupne pridávame k cestu do miesiča.

3

Cesto je potrebné dostatočne vymiesiť aby sme dosiahli hladkú a vláčnu štruktúru cesta. Ak bude cesto príliš suché, tak pridáme trošku cviklového pyré. Naopak ak je príliš mokré, presypeme múku. Každá múka je totižto inak uskladnená a inak suchá. A tiež každé vajce je inak veľké. 

4

Pripravené cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké bochníky. Jednotlivé bochníky lisujeme strojčekom na cestoviny. Náš strojček mal 7 úrovní hrúbky lisovania. Začali sme lisovaním na čísle 7 a postupne sme cesto stenčovali až do čísla 4. Cesto je potrebné prelisovať na každom stupni aspoň 2x. (Ak by sa Vám cesto v lise trhalo, po vytiahnutí ho preložte na polovicu a znova lisujte, postupne upraví svoju štruktúru a vznikne kompaktný plát cesta. 

5

Spodný plát si z vrchnej strany jemne potrieme vodou a následne si naň v dostatočných rozostupoch (podľa veľkosti formičky) poukladáme guličky plnky - v tomto recepte využijeme hotové sicílske pistáciovo - hľuzovkoé pesto a prekryjeme druhým (suchým) plátom cesta. Cesto okolo plnky dôsledne utlačíme aby nám plnka pri varení nevytiekla. Formičkou vykrajujeme srdiečka ktoré si následne ukladáme na pomúčenú tácku. Zvyšené cesto môžme opäť spracovať a opakovať tento postup.

6

Pripravíme si hrniec s osolenou vodou. Kým nám voda zovrie pustíme sa do prípravy omáčky. V panvici si na olivovom olej osmažíme cesnak a sušené huby. Po chvíli pridáme smotanu, soľ a čierne korenie. Omáčku necháme na strednom tupni trochu vyredukovať (jemne zahustiť)

7

Do vriacej vody vložíme srdiečkové raviolli a varíme 5-7 minút. Sem tam premiešame aby sa nám nezlepili.

8

Na plytký tanier si naservírujeme hotovú omáčku na ktorú si uložíme uvarené plnené srdiečka. Podávame s bielym vínom typu Pinot Grigio.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Domáce tortellini s pistáciovo - hľuzovkovým pestom