Hrianky s olivami kalamata

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

7 ingrediencií

Ingrediencie

Taliansky chlieb alebo iný druh pečiva
1 ks
Paradajkovo - syrové pesto
1 ks
Olivy Kalamata
7 - 13 ks
Syr pecorino
20 - 30 g
Cesnak Drvený
podľa potreby
Extra panenský olivový olej
podľa potreby
Bazalka
2 - 4 lístky

Príprava a postup

1

Nakrájame chlieb na približne 1 - 2 centimetrové plátky. Panvicu pokvapkáme olivovým olejom, aby nám chlieb pekne nasiakol olejom a na miernom plameni zľahka opečieme nakrájané chlebové plátky. Keď máme chlieb do chrumkava opečený pridáme trocha granulovaného cesnaku a pesto, ktoré sa snažíme rovnomerne rozotrieť na každú hrianku v hrubšej vrstve.

2

Následne na hrianky s pestom poukladáme syr pecorino. Olivy kalamata očistíme od kôstky, nakrájame na menšie kúsky a posypeme vrch hrianky s pestom a syrom. Na koniec hrianky dozdobíme posekanou bazalkou a môžme podávať.

3

K tomuto predjedlu doporučujeme podávať kompaktné biele víno s jemnou orieškovou dochuťou.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!