Valentínsky zeleninový krém
Príprava / Varenie
45 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
17 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Vraví sa, že "láska ide cez žalúdok", preto si pripravíme túto chuťovo i farbne nezvyčajnú polievku, ktorou môžte potešiť svoju polovičku. Začneme tým, že si v menšom hrnci pripravíme zeleninový bujón, ktorým budeme neskôr zalievať zeleninu a nakrájame si uvarenú cviklu na menšie kúsky.
V hrnci v ktorom budeme pripravovať samotnú polievku si rozohrejeme olivový olej na ktorom si následne osmažíme cibuľu, cesnak, celé feniklové semienka a celú rascu, kým bude cibuľka osmažená do zlatista a koreniny pekne rozvoniavať.
Následne do takto pripraveného základu pridáme cícer (spolu s nálevom), nakrájanú uvarenú cviklu, dusené nové zemiaky a celé to ešte chvíľu restujeme aby sa nám pekne spojili chute. Po chvíli zalejme vývarom zo zeleninového bujónu (ktorý sme si vopred pripravili) tak aby vývar prekryl zeleninu.
Pridáme korenie, jemne osolíme, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu. Následne znížime teplotu a necháme dusiť 20 minút, alebo kým všetka zelenina nezmäkne.
Využijeme čas varenia na prípravu posýpky z pistácií a ďalších prísad. Rozohrejeme panvicu na vyššom stupni a nasypeme pripravenú zmes prísad (viď sekciu ingrediencie), ktorú nasucho opekáme dokiaľ sa nám jemne sfarbí a pekne zavoňajú aj semienka, ktoré sme do tejto posýpky pridali.
Keď máme zeleninu mäkkú, pomocou tyčového mixéra rozmixujeme polievku do hladka. Ochutnáme a v prípade potreby dosolíme dokoreníme a pridáme trochu citrónovej šťavy pre vyváženie chutí. Ak chcete polievku trocha zjemniť môžete pridať aj smotanu.
Zeleninový krém servírujeme v miskách pokvapkaný olivovým olejom a dekorovaný posýpkou z pistácii a korenín, ktorú sme si pripravili. K polievke podávame biele alebo ružové víno s označením Appassite.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
