Biele varené víno

Príprava / Varenie

40 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

7 ingrediencií

Ingrediencie

Biele víno
750 ml
Pomaranč
1 ks
Klinčeky
5 ks
Badián
3 ks
Zázvor
1 ks (4-5 cm)
Voda
1,5 dcl
Cukor
70 g
Biele varené víno

Príprava a postup

1

Aj vy milujete vôňu vareného vína v predvianočnom období? Keď Vám celý dom rozvonia koreninami a citrusmi? Poďme si teda spolu pripraviť naše obľúbené varené víno.

2

Pomocou škrabky na zeleninu ošúpeme pomarančovú kôru, pričom dávame pozor, aby sme neodstránili žiadnu dreň (bielu časť). Klinčeky zatlačíme do šupky, aby sme ich neskôr nemuseli loviť z vína. Očistíme si zázvor a nakrájame ho na tenké plátky. 

3

Do hrnca vylejeme fľašu bieleho vína (ideálne je použiť suché no môže byť aj polosuché). Pridáme doň pomarančovú kôru, badián, zázvor, vodu a cukor. Na strednom ohni privedieme víno do bodu varu a priebežne miešame aby sa nám rozpustil cukor. Varíme približne 10 minút.

4

Ak sme víno priviedli do bodu varu, odstavíme ho prikryjeme a necháme 20 minút postáť aby sa nám všetky chute pekne uvoľnili a spojili. 

5

Tesne pred podávaním varené víno jemne zohrejeme na strednom ohni, kým nezačne vrieť. Podávame teplé vo vašich obľúbených šálkach či hrnčekoch. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Biele varené víno