Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Lieskovcovo - brusnicové biscotti

5. 12. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 60 min
Počet porcií 8 porcie
Náročnosť receptu Stredná
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Múka na sladké pečenie 360 g
  • Hnedý cukor 135 g
  • Prášok do pečiva 1 čl
  • Soľ Štipka
  • Vajíčka 3 ks
  • Vanilková aróma / Vanilkový lusk 1-1/2 čl
  • Lieskové orechy 100 g
  • Brusnice 100 g
  • Smotana 100 ml
  • Horká čokoláda 100 g
  • Maslo Na vymastenie

Postup

Pred samotnou prípravou receptu si vyberieme vajíčka a necháme ich postáť pri izbovej teplote. Pripravíme si všetky potrebné suroviny a predhrejeme si rúru na 250°C

Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Na panvici si na sucho opečieme nasekané lieskové orechy a necháme vychladnúť.

V malej miske rozšľaháme vajíčka (vajíčka musia mať izbovú teplotu) a vanilkovú esenciu alebo čerstvú vanilku. Miešame kým sa nám nevytvorí krásna pena a v nej bublinky. Túto zmes následne pridáme do veľkej misy k suchým ingredienciám spolu s nasekanými lieskovcami a brusnicami – všetko spolu dobre premiešame vareškou/rukami.

Keď máme hmotu skro spojenú preložíme si ju na pracovnú dosku (môžeme ju trochu pomúčiť) a rukami spájame cesto kým nie je kompaktné. Vznikne nám lepkavé cesto, ktoré si rozdelíme na dve polovice.

Vymastíme si plech a pomúčime si ruky, ktorými vytvarujeme 2 bochníky cca 10 cm dlhé a 2 cm vysoké. Preložíme ich na plech a vložíme do rúry. Pečieme cca 10-15 minút alebo do zlatista.

Upečené bochníky vyberieme z rúry na mriežku a necháme prechladnúť cca 10 minút. Rúru stiahneme na 180°C. Bochníky následne prenesieme na dosku na krájanie; šikmo nakrájame zúbkovaným nožom na 1-1,5cm plátky. Plátky ukladáme na plech šikmo na seba aby sa zľahka prekrývali. Pečieme ďalších 8-10 minút alebo do zhnednutia. 

Medzitým si ohrejeme smotanu odstavíme ji a roztopíme v nej čokoládu. Miešame  do hladka. Hotové vychladnuté biscotti pofŕkame pripravenou čokoládou a môžme podávať s červeným sladkým vínom typu Primitivo.