Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Vianočná toskánska chlebová polievka

5. 12. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 90 min
Počet porcií 6 porcie
Náročnosť receptu Stredná
Počet ingrediencií 13

Ingrediencie

  • Fazule Cannellini 500 g
  • Mangold 1 zväzok
  • Šalátová kapusta (alebo čierna kapusta) 1ks
  • Mrkva 3 ks
  • Zemiaky (stredne veľké) 2 ks
  • Cuketa 2 ks
  • Cibuľa 1 ks
  • Stonkový zeler 1 ks
  • Extra panenský olivový olej Podľa potreby
  • Soľ Podľa chuti
  • Čierne korenie Podľa chuti
  • Zeleninový bujón 1 ks
  • Starší chlieb Podľa potreby

Postup

Prípravu chlebovej toskánskej polievky začneme očistením zeleniny, ktorú si následne nakrájame. Takto pripravenú zeleninu budeme postupne pridávať do polievky.

Vezmeme si stredný hrniec a pridáme doň olivový olej na ktorom si orestujeme cibuľku. Následne pridáme nakrájaný stonkový zeler, mrkvu, zemiaky a v závere na plátky nakrájanú cuketu.

Zeleninu zalejeme vodou, pridáme bujón a varíme asi 30 minút. Po 30 minútach osolíme, okoreníme a pridáme mangold a kapustu nakrájanú na pásiky, prikryjeme a varíme ďalej.

Medzitým si rozmixujeme polovicu fazule spolu s fazuľovou vodou a pyré pridáme k zeleninovému vývaru.

Dusíme čo najdlhšie a potom pridáme zvyšnú celú fazuľu a opäť v prípade potreby dochutíme. Celkovo bude varenie trvať viac-menej 1,5 hodinyV závere pridáme ešte trochu natrhaného maglodu pre farbu polievky. 

Servírovanie bude prebiehať následovne: do tanierov poukladáme starší chlieb vo vrstvách a striedame ich so zeleninovou polievkou. Necháme trošku odležať, aby chlieb nasal do seba polievku. Takto pripravenú polievku servírujeme spolu s bielym vínom Sauvignon Blanc.