Vianočná toskánska chlebová polievka

Príprava / Varenie

90 min

Počet porcií

6 porcií

Náročnosť receptu

Stredná

Počet ingrediencií

13 ingrediencií

Ingrediencie

Fazule Cannellini
500 g
Mangold
1 zväzok
Šalátová kapusta (alebo čierna kapusta)
1ks
Mrkva
3 ks
Zemiaky (stredne veľké)
2 ks
Cuketa
2 ks
Cibuľa
1 ks
Stonkový zeler
1 ks
Extra panenský olivový olej
Podľa potreby
Soľ
Podľa chuti
Čierne korenie
Podľa chuti
Zeleninový bujón
1 ks
Starší chlieb
Podľa potreby
Vianočná toskánska chlebová polievka

Príprava a postup

1

Prípravu chlebovej toskánskej polievky začneme očistením zeleniny, ktorú si následne nakrájame. Takto pripravenú zeleninu budeme postupne pridávať do polievky.

2

Vezmeme si stredný hrniec a pridáme doň olivový olej na ktorom si orestujeme cibuľku. Následne pridáme nakrájaný stonkový zeler, mrkvu, zemiaky a v závere na plátky nakrájanú cuketu.

3

Zeleninu zalejeme vodou, pridáme bujón a varíme asi 30 minút. Po 30 minútach osolíme, okoreníme a pridáme mangold a kapustu nakrájanú na pásiky, prikryjeme a varíme ďalej.

4

Medzitým si rozmixujeme polovicu fazule spolu s fazuľovou vodou a pyré pridáme k zeleninovému vývaru.

5

Dusíme čo najdlhšie a potom pridáme zvyšnú celú fazuľu a opäť v prípade potreby dochutíme. Celkovo bude varenie trvať viac-menej 1,5 hodinyV závere pridáme ešte trochu natrhaného maglodu pre farbu polievky. 

6

Servírovanie bude prebiehať následovne: do tanierov poukladáme starší chlieb vo vrstvách a striedame ich so zeleninovou polievkou. Necháme trošku odležať, aby chlieb nasal do seba polievku. Takto pripravenú polievku servírujeme spolu s bielym vínom Sauvignon Blanc.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Vianočná toskánska chlebová polievka