Domáca olivová tapenáda

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Zelené olivy
130 g
Kapary v octe
20 g
Sardely
4 ks
Sušené paradajky
70 g
Chilli
Podľa chuti
Olivový olej
5 PL
Citrónová šťava
1-2 PL
Drvený cesnak
Podľa chuti
Soľ
Podľa chuti
Čierne korenie
Podľa chuti
Domáca olivová tapenáda

Príprava a postup

1

Poďme sa spolu pustiť do tejto bleskovej náterky zo zelených olív. Pripravíme si mixér a všetky potrebné ingrediencie. 

2

Nechajme si bokom pár kusov z každej suroviny, ktorými budeme v závere hrianky dekorovať. Do mixéra pridáme olivy (my sme si zvolili zelené no tapenádu môžete pripraviť aj z čiernych olív, olív Kalamata či dokonca ich môžtete aj namiešať podľa chuti, je to len na Vás), kapary, 2ks sardely, sušené paradajky, citrónovú šťavu, olivový olej, chilli a koreniny. 

3

Všetky suroviny rozmixujeme na haldkú pastu, ktorú následne ochutnáme a v prípade potreby pridáme chilli alebo dokoreníme. 

4

Z bagetky si nakrájame kolieska a na sucho opečieme na panvici. Takto pripravené hrianky necháme trocha vychladnúť a následne na nich navrstvíme pripravenú olivovú tapenádu. 

5

Podávame dozdobené surovinami, ktoré sme využívali na prípravu tapenády. V prípade, že nevyužijete celú tapenádu, uskladnite ju v chladničke a môžte ju využiť v akomkoľvek inom recepte. Skvelo sa hodí do cestovín i na dochutenie rýb pečených v rúre. 

6

Biele severské víno Lugana v kombinácii s olivovou tapenádou bude skvelo sprevádzať Váš večer.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Domáca olivová tapenáda