Sendvič Caprese
Príprava / Varenie
5 minPočet porcií
1 porciaNáročnosť receptu
JednoduchýPočet ingrediencií
10 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Zúbkovaným nožom prerežeme talianskú bagetu pozdĺžne na dve polovice. Vnútrajšok oboch častí bagety polejeme extra panenským olivovým olejom a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 2 - 3 minúty. Po vybraní bagetky z rúry na jednu zo strán bagety poukladáme bazalkové listy a nakrájané paradajky.
Paradajky posypeme soľou, čiernym korením a postriekame krémovým balsamicom podľa chuti. Na druhú polovicu bagetky doplníme nakrájanú mozzarellu a syr gorgonzola. Rúru predhrejeme na 150-160 stupňov a bagetky necháme piecť 1 - 3 minúty, pokiaľ sa mozzarela pekne roztečie.
Po vybraní z rúry bagetku spojíme dokopy a dozdobíme paradajkami listovým šalátom podľa chuti a môžme podávať. K sendviču Caprese môžete kombinovať bublinky s nízkym obsahom zostatkovéhu cukru alebo svieže víno.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
