Sendvič Caprese

Príprava / Varenie

5 min

Počet porcií

1 porcia

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Talianska bageta
1
Extra panenský olivový olej
1 - 4 polievkové lyžice
Mozzarella mäkká
120 g
Paradajky
150 g
Bazalka
4 - 7 lístkov
Morská soľ
podľa potreby
Mleté čierne korenie
podľa potreby
Listový šalát
podľa potreby na dekoráciu
Krémové balsamico
podľa potreby
Gorgonzola
120 g

Príprava a postup

1

Zúbkovaným nožom prerežeme talianskú bagetu pozdĺžne na dve polovice. Vnútrajšok oboch častí bagety polejeme extra panenským olivovým olejom a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 2 - 3 minúty. Po vybraní bagetky z rúry na jednu zo strán bagety poukladáme bazalkové listy a nakrájané paradajky.

2

Paradajky posypeme soľou, čiernym korením a postriekame krémovým balsamicom podľa chuti. Na druhú polovicu bagetky doplníme nakrájanú mozzarellu a syr gorgonzola. Rúru predhrejeme na 150-160 stupňov a bagetky necháme piecť 1 - 3 minúty, pokiaľ sa mozzarela pekne roztečie.

3

Po vybraní z rúry bagetku spojíme dokopy a dozdobíme paradajkami listovým šalátom podľa chuti a môžme podávať. K sendviču Caprese môžete kombinovať bublinky s nízkym obsahom zostatkovéhu cukru alebo svieže víno.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!