Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Mascarpone dezert s čučoriedkami

16. 9. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 13 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 9

Ingrediencie

  • Mascarpone 750 g
  • Smotana 33% 400 g
  • Mlieko 2 dcl
  • Piškóty 200 g
  • Trstinový cukor 2 pl
  • Vanilinový cukor 40 g
  • Mrazené čučoriedky 200 g
  • Čerstvá mäta a levanduľa Na dekoráciu
  • Čerstvé čučoriedky Na dekoráciu

Postup

Mrazené čučoriedky dáme na panvicu spolu s vanilínovým cukrom a povaríme tak dlho kým sa nám čučoriedky nerozmrazia. Takto pripravené čučoriedky vložíme do mixéra a pripravíme si z nich čučoriedkové pyré. Takto pripravené pyré necháme zatiaľ bokom a pustíme sa do prípravy samotného dezertu. Nalámeme si piškóty a poukladáme ich na spodok pripravených mištičiek v ktorých budeme dezert servírovať. Piškóty môžme pokvapkať trochou čučoriedkového pyré, ktoré sme si pripravili. 

Vo väčšej mise si vyšľaháme smotanu skoro do tuha spolu s vanilínovým cukrom. K vyšľahanej smotane pridáme mascarpone, trstinový cukor a mlieko. Všetky suroviny pomocou ručného mixéra spojíme. Ak sa Vám zdá krém príliš hustý alebo málo sladký môžte pridať viac mlieka a cukru. 

Trištvrtinu pripraveného krému si navrstvíme na piškóty v mištičkách. K zvyšnému krému pridáme čučoriedkové pyré, ktoré sme si už vopred pripravili. Spojením týchto dvoch ingrediencií nám vznikne krásny fialový krém, ktorý rovnomerne navstvíme na svetlý krém do mištičiek. Dezert dozdobíme čučoriedkami, levanduľou a mätou. Tento efektný dezert ocení určite nejedna návšteva. Odporúčame ho podávať spolu s talianskym Proseccom Extra Dry.