Mascarpone dezert s čučoriedkami

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

13 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

9 ingrediencií

Ingrediencie

Mascarpone
750 g
Smotana 33%
400 g
Mlieko
2 dcl
Piškóty
200 g
Trstinový cukor
2 pl
Vanilinový cukor
40 g
Mrazené čučoriedky
200 g
Čerstvá mäta a levanduľa
Na dekoráciu
Čerstvé čučoriedky
Na dekoráciu

Príprava a postup

1

Mrazené čučoriedky dáme na panvicu spolu s vanilínovým cukrom a povaríme tak dlho kým sa nám čučoriedky nerozmrazia. Takto pripravené čučoriedky vložíme do mixéra a pripravíme si z nich čučoriedkové pyré. Takto pripravené pyré necháme zatiaľ bokom a pustíme sa do prípravy samotného dezertu. Nalámeme si piškóty a poukladáme ich na spodok pripravených mištičiek v ktorých budeme dezert servírovať. Piškóty môžme pokvapkať trochou čučoriedkového pyré, ktoré sme si pripravili. 

2

Vo väčšej mise si vyšľaháme smotanu skoro do tuha spolu s vanilínovým cukrom. K vyšľahanej smotane pridáme mascarpone, trstinový cukor a mlieko. Všetky suroviny pomocou ručného mixéra spojíme. Ak sa Vám zdá krém príliš hustý alebo málo sladký môžte pridať viac mlieka a cukru. 

3

Trištvrtinu pripraveného krému si navrstvíme na piškóty v mištičkách. K zvyšnému krému pridáme čučoriedkové pyré, ktoré sme si už vopred pripravili. Spojením týchto dvoch ingrediencií nám vznikne krásny fialový krém, ktorý rovnomerne navstvíme na svetlý krém do mištičiek. Dezert dozdobíme čučoriedkami, levanduľou a mätou. Tento efektný dezert ocení určite nejedna návšteva. Odporúčame ho podávať spolu s talianskym Proseccom Extra Dry. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!