Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Malinovo - čokoládový dezert

16. 9. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 13 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Mascarpone 750 g
  • Smotana 33% 600 g
  • Mlieko 2 dcl
  • Piškóty 200 g
  • Horká čokoláda 200 g
  • Trstinový cukor 5 pl
  • Vanilínový cukor 20 g
  • Mrazené maliny 200 g
  • Čerstvá mäta Na dekoráciu
  • Čerstvé maliny Na dekoráciu

Postup

Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie a pustíme sa do prípravy dezertu. Ako prvé si vložíme mrazené maliny do panvice spolu s 3 lyžicami trstinového cukru a varíme tak dlho kým sa nám maliny nerozmrazia. Tako pripravené maliny vložíme do mixéra a pripravíme z nich malinové pyré. Ak chceme z pyré odstrániť malinové kôstky prepasírujeme ho cez sitko aby nám vzniklo pyré krémovej konzistencie. 

Pripravníme si mištičky v ktorých budeme dezert servírovať a nalámeme do nich piškóty, ktoré prejeme malinovým pyré. Trochu malinového pyré si odložime a budeme neskôr primiešavať do krému. 

Vo väčšej mise si vyšľaháme 400g smotany spolu s vanilínovým cukrom skoro do tuha a následne k nej pridáme mascarpone, mlieko, 2 lyžice trstinového cukru a zvyšok malinového pyré. Pripravený krém navrstvíme do mištičiek na nalámané piškóty. 

V hrnci alebo mikrovlnej rúre si ohrejeme 200g smotany v ktorej následne necháme roztopiť horkú čokoládu čím vytvoríme čokoládovú polevu tzv. Ganache. Túto polevu necháme trocha vychladnúť a následne ju navrstvíme na krém do mištičiek. 

Dezert máme skoro hotový, stačí ho dozdobiť malinami, mätou a môžme servírovať. K tomuto dezertu odporúčame podávať červené sladké víno typu Primitivo.