Malinovo - čokoládový dezert

Príprava / Varenie

30 min

Počet porcií

13 porcií

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Mascarpone
750 g
Smotana 33%
600 g
Mlieko
2 dcl
Piškóty
200 g
Horká čokoláda
200 g
Trstinový cukor
5 pl
Vanilínový cukor
20 g
Mrazené maliny
200 g
Čerstvá mäta
Na dekoráciu
Čerstvé maliny
Na dekoráciu

Príprava a postup

1

Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie a pustíme sa do prípravy dezertu. Ako prvé si vložíme mrazené maliny do panvice spolu s 3 lyžicami trstinového cukru a varíme tak dlho kým sa nám maliny nerozmrazia. Tako pripravené maliny vložíme do mixéra a pripravíme z nich malinové pyré. Ak chceme z pyré odstrániť malinové kôstky prepasírujeme ho cez sitko aby nám vzniklo pyré krémovej konzistencie. 

2

Pripravníme si mištičky v ktorých budeme dezert servírovať a nalámeme do nich piškóty, ktoré prejeme malinovým pyré. Trochu malinového pyré si odložime a budeme neskôr primiešavať do krému. 

3

Vo väčšej mise si vyšľaháme 400g smotany spolu s vanilínovým cukrom skoro do tuha a následne k nej pridáme mascarpone, mlieko, 2 lyžice trstinového cukru a zvyšok malinového pyré. Pripravený krém navrstvíme do mištičiek na nalámané piškóty. 

4

V hrnci alebo mikrovlnej rúre si ohrejeme 200g smotany v ktorej následne necháme roztopiť horkú čokoládu čím vytvoríme čokoládovú polevu tzv. Ganache. Túto polevu necháme trocha vychladnúť a následne ju navrstvíme na krém do mištičiek. 

5

Dezert máme skoro hotový, stačí ho dozdobiť malinami, mätou a môžme servírovať. K tomuto dezertu odporúčame podávať červené sladké víno typu Primitivo. 

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!