Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Talianske chrumkavé kari burgre

29. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 30 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 11

Ingrediencie

  • Hustý jogurt 100 g
  • Dužina uhorky - hrnček 50 g
  • Kari korenie mleté 2 pl
  • Vykostené kuracie stehná bez kože 4 ks
  • Rasca mletá 1 čl
  • Cesnak mletý 2 čl
  • Koriander mletý 2 pl
  • Zázvor mletý 1/2 čl
  • Soľ hrubozrná Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Olivový olej Podľa potreby

Postup

Príprava prelivu: pred prípravou hamburgerov si zmiešame všetky ingrediencie potrebné na prípravu prelivu (jogurt, nadrobno nakrájanú dužinu uhorky, 1pl kari korenia, 1čl mletého cesnaku, 1pl mletého koriandra, soľ, korenie).

   

Príprava hamburgerov: Kuracie prsia nadrobno nakrájame na kocky, potom ich dôkladne premiešame so zvyšným cesnakom, kari korením, zázvorom, kmínom, nasekaným koriandrom, soľou a korením. Formujeme do 4 hamburgerových placiek, ktoré majú mať asi 3 cm. Navlhčenie rúk studenou vodou pomáha udržovať mäso prilepené na rukách.

 

 

 

 

Zahrejeme si gril (grilovaciu panvicu) na stredný oheň a povrch mierne naolejujeme tesne predtým, ako naň položíme hamburgerové placky. Grilujeme asi 5 minút z každej strany, kým nebudú úplne prepečené. Podávame na chrumkavých žemliach, ktoré sú ľahko opečené na grile, spolu s listovým šalátom a pripraveným prelivom. K týmto rýchlym burgrom podávame biele svieže víno typu Friulano.