Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Bruschetta

5. 8. 2020Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 5

Ingrediencie

  • Bruschetta 180 g
  • Taliansky chlieb 1
  • Olivový olej 1- 2 polievkové lyžice
  • Posekaná bazalka 2 polievkové lyžice
  • Mozzarella 1 balenie alebo podľa potreby

Postup

Taliansky chlieb, alebo chlieb s dobrou pevnou kôrkou, narežeme na tenšie kúsky, položíme na papier na pečenie, a každý krajec chleba potrieme olivovým olejom. Trúbu predhrejeme na 200°C. Chlieb v trúbe pečieme približne 1 - 3 minúty.

Keď chlieb vyberieme, na každý krajec dáme poriadnu vrstvu hotovej bruschetty. Každý krajec ozdobíme plátkom mozzarelly. Tak vrátime chleby naspäť do trúby, pečieme až pokiaľ sa nám mozzarella roztečie po hrianke.

Hotové bruschetty preložíme na tanier, dozdobíme bazalkou a počkáme kým sa trochu ochladia a môžme podávať. Doporučujeme podávať s dobre vychladeným a jemne aromatickým, minerálnym vínkom.