Bruschetta

Príprava / Varenie

15 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

5 ingrediencií

Ingrediencie

Bruschetta
180 g
Taliansky chlieb
1
Olivový olej
1- 2 polievkové lyžice
Posekaná bazalka
2 polievkové lyžice
Mozzarella
1 balenie alebo podľa potreby

Príprava a postup

1

Taliansky chlieb, alebo chlieb s dobrou pevnou kôrkou, narežeme na tenšie kúsky, položíme na papier na pečenie, a každý krajec chleba potrieme olivovým olejom. Trúbu predhrejeme na 200°C. Chlieb v trúbe pečieme približne 1 - 3 minúty.

2

Keď chlieb vyberieme, na každý krajec dáme poriadnu vrstvu hotovej bruschetty. Každý krajec ozdobíme plátkom mozzarelly. Tak vrátime chleby naspäť do trúby, pečieme až pokiaľ sa nám mozzarella roztečie po hrianke.

3

Hotové bruschetty preložíme na tanier, dozdobíme bazalkou a počkáme kým sa trochu ochladia a môžme podávať. Doporučujeme podávať s dobre vychladeným a jemne aromatickým, minerálnym vínkom.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!