Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Zampone s pikantnou fazuľkou a pečenými zemiakmi

29. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 45 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 10

Ingrediencie

  • Zampone - hotový mäsový výrobok 1000 g
  • Sterilizované biele fazuľky 350 g
  • Celé lúpané paradajky pelati 400 g
  • Zemiaky 1 000 g
  • Papričky peperoncino v oleji 1 kl
  • Špeciálne korenie na zemiaky 1 pl
  • Olivový olej 3 pl
  • Hrubozrnná soľ Podľa potreby
  • Cesnakové korenie 1 kl
  • Čierne korenie Podľa potreby

Postup

Tento recept je naozaj zaujímavý, použili sme naň produkt s názvom Zampone.  Je to bravčová predná paprčka plnená zmesou vyberaných kusov bravčového mäsa v špeciálnom korenenom náleve. Taktiež je to produkt, ktorý budeme tepelne upravovať podľa návodu na obale. Následne si očistíme zemiaky, nakrájame na mesiačiky, alebo kocky a dáme si ich v inom hrnci uvariť do polomäkka. Uvarené zemiaky scedíme, vysypeme na panvicu a okoreníme špeciálnou zmesou korenia na zamiaky.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a následne do nej vložíme zemiaky. V panvici si prehrejeme trocha olivového oleja spolu s cesnakom a vlejeme k tomu sterilizované paradajky pelati, ktoré vidličkou jemne popretláčame. Okoreníme a na miernom ohni podinstujeme. Do paradajkovej zmesi pridáme malú lyžičku zmesi peperoncino v oleji, biele sterilizované fazuľky a takto zmes spolu povaríme.

Keď je mäso uvarené, vyberieme ho zo špeciálneho sáčku a nakrájame na hrubšie plátky. Rúru odstavíme a zemiaky v nej necháme aby nám nevychladli. Dá sa povedať, že všetky suroviny pre tento recept už máme pripravené, tak môžme servírovať.

Na tanier najprv naložíme zmes pikantnej fazuľky v paradajkách, na tieto naukladáme plátky zampone a na záver naservírujeme pečené zemiaky. Ozdobíme vňaťou či bylinkami a môžme si naozaj pochutnať. K tomuto jedlu sa hodí suché červené víno, poprípade pohár vychladného piva.