Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Korenené krabie klepietka na listovom šaláte

29. 3. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 15 min
Počet porcií 4 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 16

Ingrediencie

  • Krabie klepietka 2000 g
  • Listový šalát mix 400 g
  • Vínny ocot biely 1 dl
  • Biele suché víno 3 dl
  • Citrón 1 ks
  • Škorica Podľa potreby
  • Soľ Podľa potreby
  • Šalátové korenie Podľa potreby
  • Bobkový list Podľa potreby
  • Sladká paprika Podľa potreby
  • Farebné celé korenie Podľa potreby
  • Celé nové korenie Podľa potreby
  • Rozmarín korenie Podľa potreby
  • Olivový olej Podľa potreby
  • Balzamikový ocot krémový Podľa potreby
  • Maslo Podľa potreby

Postup

Na prípravu krabích klepietok si pripravíme hrniec s vodou, zmes korenín, biele víno, biely vínny ocot, citrón a kúsok masla. Zároveň si opláchneme mix listových šalátov a pripravíme si zálievku z olivového oleja, citrónu a šalátového korenia.

Do vriacej vody si vložíme klepietka, zmes korenín, nalejeme trocha octu a biele víno. Takto necháme mierne variť asi 8 minút. Šaláty si odstredíme, uložíme na servírovaciu panvicu a prelejeme pripravenou zálievkou. V panvici si pripravíme prepustené maslo a následne keď sú klepietka uvarené, scedíme ich, pridáme do panvice s maslom a opatrne v masle preváľame.

Na listový šalát pokladieme klepietka, prelejeme zvyšným maslom ochutíme podľa potreby niekoľkými strekmi citróna alebo citrónovej šťavy a osolíme. Takto ich môžme servírovať v sprievode dobre vychladného bieleho vína typu Pinot Grigio či Custoza.