Bravčové závitky Primitivo a cuketové zemiaky
Príprava / Varenie
45 minPočet porcií
4 porcieNáročnosť receptu
Stredná obtiažnosťPočet ingrediencií
12 ingredienciíIngrediencie

Príprava a postup
Očistíme si zemiaky, vložíme do hrnca s vodou a opláchneme cuketu, ktorú si nakrájame na menšie kúsky a taktiež šalotku na základ. V hrnci si uvaríme zemiaky a v panvici si na masle orestujeme pripravené kúsky cukety, jemne okoreníme, pridáme kúsok masla a rozmixujeme. V menšom hrnci si pripravíme zeleninový bujón.
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Bravčové karé si narežeme na plátky, naklepeme a jemne okoreníme. Rezne naplníme sušenou paradajkou, kúskami cukety a pevne zrolujeme. Následne zavinieme do plátkov prosciutta. My sme na takto pripravené závitky naniesli vrstvu olivového oleja aby sa nám prosciutto pri opekaní veľmi nevysušilo. V panvici si na olivovom oleji sprudka opečieme pripravené závitky a vložíme do pekáča. Vo výpeku si orestujeme šalotku, poprášime ju múkou (pripravíme zápražku) a podlejeme vývarom. Následne touto hmotou prlejeme opečené závitky a vložíme do predhriatej rúry asi na 10 minút.
Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme k nim zmixovanú cuketu a spolu premiešame varechou aby sa nám suroviny pekne spojili. V prípade potreby ešte posolíme.
Mäso vyberieme z rúry, narežeme na hrubšie plátky a môžme servírovať. Na plytký tanier si do formy natlačíme zemiakovo - cuketovú kašu, k nej uložíme mäsové rolády a prelejeme šťavou z výpeku. Ozdobíme vňaťou a môžme podávať. Servírujeme spolu s červeným vínom Pinot Nero.
Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!
