Bravčové závitky Primitivo a cuketové zemiaky

Príprava / Varenie

45 min

Počet porcií

4 porcie

Náročnosť receptu

Stredná obtiažnosť

Počet ingrediencií

12 ingrediencií

Ingrediencie

Bravčové mäso - karé
600 g
Zemiaky
800 g
Cuketa
2 ks
Sušené paradajky
100 g
Prosciutto crudo
80 g
Olivový olej
Podľa potreby
Cesnak strúčik
2 ks
Vínny ocot biely
Podľa potreby
Morská soľ
Podľa potreby
Čierne celé korenie
Podľa potreby
Maslo
40 g
Petržlenová vňať
Na dekoráciu
Bravčové závitky Primitivo a cuketové zemiaky

Príprava a postup

1

Očistíme si zemiaky, vložíme do hrnca s vodou a opláchneme cuketu, ktorú si nakrájame na menšie kúsky a taktiež šalotku na základ. V hrnci si uvaríme zemiaky a v panvici si na masle orestujeme pripravené kúsky cukety, jemne okoreníme, pridáme kúsok masla a rozmixujeme. V menšom hrnci si pripravíme zeleninový bujón.

2

Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Bravčové karé si narežeme na plátky, naklepeme a jemne okoreníme. Rezne naplníme sušenou paradajkou, kúskami cukety a pevne zrolujeme. Následne zavinieme do plátkov prosciutta. My sme na takto pripravené závitky naniesli vrstvu olivového oleja aby sa nám prosciutto pri opekaní veľmi nevysušilo. V panvici si na olivovom oleji sprudka opečieme pripravené závitky a vložíme do pekáča. Vo výpeku si orestujeme šalotku, poprášime ju múkou (pripravíme zápražku) a podlejeme vývarom. Následne touto hmotou prlejeme opečené závitky a vložíme do predhriatej rúry asi na 10 minút.

3

Uvarené zemiaky roztlačíme, pridáme k nim zmixovanú cuketu a spolu premiešame varechou aby sa nám suroviny pekne spojili. V prípade potreby ešte posolíme.

4

Mäso vyberieme z rúry, narežeme na hrubšie plátky a môžme servírovať. Na plytký tanier si do formy natlačíme zemiakovo - cuketovú kašu, k nej uložíme mäsové rolády a prelejeme šťavou z výpeku. Ozdobíme vňaťou a môžme podávať. Servírujeme spolu s červeným vínom Pinot Nero.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!

Bravčové závitky Primitivo a cuketové zemiaky