Paradajková polievka

Príprava / Varenie

60 min

Počet porcií

2 porcie

Náročnosť receptu

Jednoduchý

Počet ingrediencií

10 ingrediencií

Ingrediencie

Paradajková Pasata
500 g
Cesnak
3 strúčiky
Cibuľa
1 - 2 (podľa veľkosti)
Bazalka
2 - 4 čerstvé vetvičky
Extra panenský olivový olej
3 - 4 polievkové lyžice
Mleté čierne korenie
Podľa potreby
Morská soľ
Podľa potreby
Paradajky klasické
3 ks
Smotana na varenie
150 ml
Parmigiano Reggiano
50 - 70 g

Príprava a postup

1

Paradajky vložíme do vriacej vody približne na 1 - 2 minúty. Následne ich vyberieme a vložíme do ľadovej vody pokiaľ vychladnú. Tak paradajky pekne očistíme od šupky. V hrnci rozpálime olivový olej a pridáme nadrobno nasekanú cibuľku.

2

Orestujeme pokial cibuľka nadobudne zlatistú farbu. Hneď nato pridáme nadrobno nakrájaný cesnak. Pridáme očistené paradajky nakrájané na menšie kúsky a varíme približne 5 minút. Paradajkovú polpu spolu s bazalkou a privedieme postupne do varu.

3

Do polpy pridáme soľ podľa chuti a takisto čierne korenie. Keď je hmota prevretá, podlejeme ju asi 1l vody a necháme prevrieť. Polievku na záver ešte dochutíme smotanou na varenie a necháme variť približne 7 - 10 minút.

4

Servírujeme do hlbokých tanierov. Vyskúšajte párovať paradajkovú polievku s vínom, ktor svojou vôňou pripomína listy z paradajok.

Suroviny na tento recept môžeš kúpiť aj tu!