Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Piedmont puding

3. 8. 2023Perfetto
Príprava / Varenie 120 min
Počet porcií 6 porcie
Náročnosť receptu Stredná obtiažnosť
Počet ingrediencií 7

Ingrediencie

  • Mlieko 500 ml
  • Vajička 4 ks
  • Kryštálový cukor 165 g
  • Amaretti (rozdrvené) 70 g
  • Horká čokoláda (nastrúhaná) 4 polievkové lyžice
  • Rum 50 ml
  • Forma s Horúcim kúpeľom 1 ks

Postup

Mlieko zohrejeme v malom hrnci po bod varu, potom ho odstráňte z ohňa. V miske si rozšľaháme vajcíčka so 4 kopcovitými lyžicami cukru, pokiaľ sú bledé a krásne nadýchané. Keď máme vajíčka s cukrom pripravené postupne po častiach vmiešame teplé mlieko spolu s amarettami, horkou čokoládou a rumom. Celú hmotu dobre premiešame. 

Medzi tým si spravíme karamel,  zvyšný cukor dáme na malú panvicu a zahrievajte, pokiaľ sa cukor zkaramelizuje a tak pridáme 2 polievkové lyžice vody. Keď sa cukor začne meniť a hnednúť, stiahneme ho zo zdroja tepla a nalejeme do teplej úzkej formy na pečenie. 

Vylejeme karamel do formy tak, aby pokryl dno formy rovnomerne. Necháme vychladnúť a predhrejme rúru na 180 °C. Do formy nalejeme pripravenú zmes. Formu so zmesou položíme do vyžšieho plechu na pečenie a pridáme vriacu vodu do približne polovice výšky formy. Pečieme 1 hodinu. Následne vyberieme plech s formou z rúry a necháme vychladnúť.  Po vychladnutí vyklopíme na tanier alebo tácku. 
Môžeme podávať aj s ovocím.  

Allora! Suroviny na recept môžete kúpiť aj tu!