Primitivo sa zmenilo na Perfetto, prečítajte si o našej zmene!

0
Tvoj košík je momentálne prázdny

Paradajková krémová polievka s conchiglioni

4. 2. 2021Perfetto
Príprava / Varenie 20 min
Počet porcií 6 porcie
Náročnosť receptu Jednoduchý
Počet ingrediencií 12

Ingrediencie

  • San Marzano paradajky 420 g
  • Pasírované paradjaky 690 g
  • Conchiglioni 150 g
  • Červené víno 1 dcl
  • Červená lahôdková cibuľa menšia 1 ks
  • Cesnak strúčik 2 ks
  • Škorica mletá 1 čl
  • Hrubozrná soľ Podľa potreby
  • Celé čierne korenie Podľa potreby
  • Zeleninové korenie 1 čl
  • Olivový olej 3 pl
  • Strúhaný parmezán 60 g

Postup

Pred prípravou tejto zaujímavej no jednoduchej polievky si očistíme a nakrájame lahôdkovú cibuľku a cesnak. Pripravíme si hrniec strednej veľkosti a pustíme sa do varenia. 

Rozohrejeme si olivový olej na ktorom orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku ku ktorej následne pridáme roztlačený cesnak a len kráto spolu podusíme aby nám cesnak nezhorkol. Pridáme pohár červeného vína a vyredukujeme (vyvaríme alkohol).

Keď sme si takto pripravili základ na polievku, pridáme hlavné suroviny a to sterilizované paradajky San Marzano, ktoré krátko podusíme a následne k nim pridáme aj pasírované paradajky. Okoreníme polievkovým zeleninovým korením (vegetou), soľou, čiernym korením a mletou škoricou. Spolu povaríme zhruba 15 minút na miernom tepelnom stupni.

Medzi tým si do vriacej vody dáme variť cestoviny conchiglioni. Kým sa nám cestoviny varia polievku zľahka zmixujeme ponorným mixérom a poprípade ešte dochutíme podľa potreby. Keď budú cestoviny al dente pustíme sa do servírovania. 

Servírujeme do hlbokých tanierov, ozdobíme olivovým olejom, strúhaným parmezánom a uvarenými cestovinami conchiglioni. K paradajkovej polievke odporúčame podávať suché červené víno, ktoré sme použili aj do základu.